Politie Vineri 20 Iulie 2018 - 6330 vizitatori azi
Combaterea evaziunii fiscale continua! O VARA IN SIGURANTA !

Ieri, 20 iulie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au desfasurat actiuni pe raza orasului Beclean, cu scopul de a preveni si a combate evaziunea fiscala. Au fost efectuate controale si verificari de specialitate la unitati comerciale de pe raza orasului, ocazie cu care politistii au constatat si aplicat 7 sanctiuni contraventionale, conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, in valoare de 18 000 lei.

 

Un tanar s-a ales cu dosar penal pentru comiterea unei infractiuni la regimul circulatiei.

 La data de 20 iulie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au oprit in trafic pentru control un tanar, de 29 ani, din Ilva Mare, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 172 D, prin localitate.

 Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice, in vederea stabiliri alcoolemiei.  In cauza s-a intocmit dosar penal pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

 

UPDATE:

Ieri, 20 iulie a.c., tanarul de 25 ani, din Nima, judetul Cluj, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante si parasirea locului accidentului a fost prezentat instantei, care a dispus fata de acesta luarea masurii arestarii preventive pentru o perioada de 30 de zile.

 **Urmare la buletinul de eveniment cu numarul 222.962/20.07.2017, prin Incheierea Penala nr. 49/JDL /20.07.2017, Judecatoria  Bistrita  a dispus arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile, a inculpatului Sabo Adrian-Calin, de 25 ani, domiciliat com. Mintiu Gherlii, sat Nima, nr. 63, jud. Cluj, recidivist, pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante si parasirea locului accidentului.

 

.

 

MAI INFORMAT, MAI PREVENIT PENTRU O VARA IN SIGURANTA!

 Politistii au desfasurat activitati de informare si prevenire pentru a putea petrece o vara in siguranta.

 Ieri, 20 iulie a.c., in cadrul campaniei de informare si prevenire "Vacanta in siguranta", politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii impreuna cu politisti din cadrul Politiei orasului Beclean au desfasurat activitati de informare, constientizare a populatiei si prevenire a furturilor, a delincventei juvenile, a traficului de persoane, precum si a consumului si traficului ilicit de droguri, pe perioada verii, in statiunea "Baile Figa", din orasul Beclean.

 Totodata, la aceste activitati, desfasurate in statiunea "Baile Figa"au participat si reprezentanti ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog  Bistrita-Nasaud.

 In cadrul activitatilor, politistii au purtat discutii interactive cu turistii prezenti in statiune, axandu-se pe teme privind prevenirea si combaterea furturilor din locuinta, buzunare, genti, posete, combaterea traficului de persoane (modul de abordare a persoanelor vulnerabile, medii vulnerabile).

 De asemenea, tinerii au fost informati cu privire la consecintele la care se expun in cazul consumului de droguri, a substantelor psihoactive, la efectele negative pe care acestea le au asupra sanatatii fizice si psihice si la pedeapsa pe care o risca persoana care consuma si face trafic ilicit de droguri.

 Politistii de la prevenire au discutat si cu copiii, abordand teme precum joaca in siguranta, siguranta pe internet, respectarea regulilor de circulatie in calitate de pieton sau biciclist, alegerea cu grija a locurilor de joaca, teme care i-au determinat sa devina atenti si receptivi la sfaturile politistilor.

 Cu ocazia acestor activitati au fost diseminate pliante, flyere, afise persoanelor din statiune, tinandu-se cont de categoria de varsta, de tipul de probleme identificate, acestea primind de asemenea recomandari si sfaturi utile de la politisti.

 

 


0 comentarii1330 vizualizări21 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0