Politie Sambata 21 Iulie 2018 - 29020 vizitatori azi
Insusirea bunului gasit este infractiune!

La data de 26 iulie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate intr-o cauza ramasa initial cu autor necunoscut, politistii au identificat un tanar, de 28 de ani, din Bistrita, banuit de comiterea infractiunii de insusirea bunului gasit.

 In acest caz, politistii Biroului de Investigatii Criminale au stabilit faptul ca, la data de 13 aprilie 2016, cel in cauza si-ar fi insusit un telefon, in valoare de 1500 de lei, pe care l-a gasit pe raza municipiului Bistrita.

       Telefonul a fost recuperat de catre politisti si restituit pagubitului.

 

      ***

Conform art. 243(1) din Codul Penal: "Fapta de a nu preda in termen de 10 zile un bun gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al sau se pedepseste cu inchisoare de la o luna la trei luni sau cu amenda."

 

 

          Actiuni pe linie silvica, desfasurate de politistii din comuna Cetate, impreuna cu lucratori silvici.

La data de 26 iulie a.c., politistii Postului de Politie Cetate, impreuna cu lucratori din cadrul Ocolului Silvic Dealul Negru au organizat si desfasurat o actiune pentru prevenirea si combaterea taierilor, sustragerii si transportului ilicit de material lemnos.

Cu aceasta ocazie, pe un drum forestier de pe raza comunei Cetate, politistii au surprins trei barbati, cu varste cuprinse intre 29 de ani si 54 de ani, toti din localitatea Pietris, care transportau cu trei atelaje, material lemnos, fara documente legale de provenienta.

Persoanele depistate au fost sanctionate cu avertisment, iar cantitatea de 4 mc de lemn transportata a fost confiscata.

0 comentarii1239 vizualizări27 iulie 2017
rss 2.0
rss 2.0