Politie Joi 19 Iulie 2018 - 21152 vizitatori azi
Prima zi din cariera de politist pentru 9 absolventi ai scolilor de politie.

Dupa multa munca, stagii de practica si examene luate cu brio, 3 absolventi ai Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" si 6 absolventi ai scolilor de agenti de  politie din Cluj-Napoca si Campina sunt politisti. Ieri, 31 iulie a.c., a avut loc repartizarea acestora in cadrul structurilor Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, unde isi vor desfasura activitatea, respectiv: Compartimentul Juridic, Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, Serviciul de Investigatii Criminale si in mediul rural, la sectii de politie.

 Incepand de astazi, le vegheaza pasii, le sunt exemple de urmat si le impartasesc din experienta, lor politistii sub a caror tutela se vor afla pentru urmatoarele 6 luni, respectiv 1 an.

 Conducerea Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud ii asigura de tot sprijinul de care au nevoie pentru a-si indeplini in mod corespunzator atributiile ce le revin si le ureaza succes in cariera!

 

.

 

ACTIUNI PREVENTIVE, PE LINIE RUTIERA        

     Actiuni pentru constientizarea conducatorilor auto cu privire la riscurile la care se expun atunci cand nu respecta regulile de circulatie privind trecerea la nivel cu cale ferata.  Ieri, 31 august a.c., politistii structurilor rutiere impreuna cu cei de la transporturi au organizat si desfasurat actiuni pentru reducerea riscului rutier si prevenirea accidentelor rutiere, in zona trecerilor la nivel cu calea ferata, din judetul nostru.

 Cu aceasta ocazie, 23 de politisti din cadrul Serviciului Rutier, Biroului Judetean de Politie Transporturi Bistrita-Nasaud, Biroului Rutier si formatiunilor rutiere orasenesti au desfasurat controale privind respectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferata si pentru constientizarea conducatorilor auto cu privire la riscurile la care se expun atunci cand nu respecta regulile de circulatie ce se impun in aceste zone.

 Astfel, politistii au aplicat 54 de sanctiuni contraventionale, dintre care 12 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferata. De asemenea au fost retinute opt permise de conducere, trei dintre acestea fiind pentru incalcarea legislatiei in vigoare privind trecerea la nivel cu cale ferata.

 Politistii va recomanda sa respectati regulile de circulatie si sa manifestati o atentie sporita atunci cand sunteti participanti la traficul rutier!

***

Nerespectarea prevederilor legale referitoare la circulatia autovehiculelor la intersectia cu cale ferata are ca urmare sanctionarea contraventionala a conducatorului auto cu 9-20 puncte amenda si suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioada de 90 de zile. Dovada se elibereaza fara drept de circulatie.

 

 

 

0 comentarii1218 vizualizări01 august 2017
rss 2.0
rss 2.0