Politie Joi 19 Iulie 2018 - 21174 vizitatori azi
Politistii rutieri atrag atentia asupra urmarilor deosebit de grave pe care le poate avea oboseala la volan.

Oboseala la volan este extrem de periculoasa. Este de ajuns o singura fractiune de secunda, moment in care pot aparea atipirea si, implicit, pierderea controlului vehiculului. De aceea, la primele semne de oboseala (stare de moleseala, clipire frecventa, incetosarea privirii) trebuie sa intrerupeti calatoria si sa parcati autovehiculul intr-un loc sigur (de preferat o parcare amenajata). Odihniti-va pana la refacerea totala a capacitatilor psiho - motorii necesare conducerii in siguranta.

 In aceasta perioada, politistii Serviciului Rutier desfasoara actiuni de prevenire si combatere a principalelor cauze generatoare de accidente, precum si de monitorizare a traficului, pe principalele artere rutiere din judet si care inchid rutele de tranzit spre judetele limitrofe. In cadrul actiunilor desfasurate se urmareste depistarea in trafic a conducatorilor auto care pot constitui un pericol pentru ceilalti participanti la traficul rutier si care:

  • Se afla in stare avansata de oboseala;
  • Nu respecta regimul legal de viteza;
  • Conduc sub influenta bauturilor alcoolice;

 De asemenea, politistii urmaresc si reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse pe fondul defectiunilor tehnice ale autoturismelor, in special la sistemul de iluminare, semnalizare si echipamente electrice.

 

0 comentarii1071 vizualizări03 august 2017
rss 2.0
rss 2.0