Politie Duminica 27 Mai 2018 - 8726 vizitatori azi
POLITIA BISTRITEANA, ZILNIC LA DATORIE!

Peste 200 de sanctiuni contraventionale constatate si aplicate de politistii rutieri, pe raza intregului judet. Au fost retinute 12 permise de conducere si au fost retrase 9 certificate de inmatriculare. Ieri, 23 august a.c., politistii rutieri si cei de ordine publica, au actionat pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si pentru prevenirea accidentelor rutiere, pe raza intregului judet.

 Politistii rutieri au actionat pentru supravegherea si monitorizarea traficului rutier pe principalele drumuri din judet, fiind folosite autospeciale dotate cu aparate radar, in vederea prevenirii excesului de viteza.

 In urma activitatilor desfasurate, la nivel judetean, au fost aplicate 208 de sanctiuni contraventionale, ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de 54 250 lei.

 Ca urmare a constatarii unor abateri la regimul rutier, au fost retinute 12  permise de conducere si au fost retrase 9 certificate de inmatriculare.

 

Exemple:

 In noaptea de 23/24 august a.c., politistii din cadrul Politiei municipiului Bistrita - Biroul de Ordine Publica, in urma unui control in trafic, au depistat un barbat, de 27 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, prin localitate, fiind sub influenta alcoolului.

 Barbatul a refuzat prelevarea de doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

***

 

Ieri, 23 august a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Beclean au identificat in trafic un barbat, de 28 ani, din Timisoara, in timp ce conducea o autoutilitara neinmatriculata, pe DN 17D, prin localitatea Piatra.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 S-a intocmit dosar penal pentru punerea in circulatie sau conducerea unui autovehicul neinmatriculat.

 

***

 

La aceeasi data, 23 august a.c., politistii Sectiei 4 Politie rurala Beclean au depistat in trafic un barbat, de 43 ani, din Corvinesti, in timp ce conducea un moped prin localitate, fara a detine permis de conducere.

 De asemenea, acesta a fost testat si cu aparatul etilotest, rezutatul fiind negativ.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

.

 

TABERE SCOLARE IN SIGURANTA!

 Politistii bistriteni au desfasurat activitati preventive in"Tabara de Acasa", de la Budesti, unde peste 160 de copii au beneficiat de sfaturi utile pentru siguranta lor.

 Perioada verii este asociata cu perioada vacantelor scolare, astfel ca politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita Nasaud si-au indreptat atentia asupra elevilor aflati in taberele scolare, de pe raza judetului nostru.

 In perioada 21 august-24 august, pe raza comunei Budesti se desfasoara "Tabara de Acasa" , aflata la cea de-a patra editie si care a adunat peste 160 de elevi cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani.

 Astfel, la data de 22 august a.c., politisti din cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, Serviciului de Actiuni Speciale, Criminalistic si Postului de Politie Budesti au participat ieri la tabara organizata de Primaria  Budesti, unde au desfasurat activitati de informare, demonstratii cu cainele de urma si expozitia tehnicii si aparaturii din dotare, folosita in misiuni, intr-o maniera interactiva, pe intelesul celor mici.

 Politistii de prevenire impreuna cu cei de la actiuni speciale au prezentat atat autospecialele de politie, cat si tehnica din dotare si le-au oferit copiilor sfaturi preventive, pe teme rutiere si antivictimizare.

 Totodata,  criminalistii bistriteni au prezentat laboratorul criminalistic si tehnici de prelevare a urmelor, prin activitati practice de amprentare  deosebit de interesante pentru copiii aflati in tabara.

  Cei prezenti la activitate au fost incantati de vizita politistilor si au urmarit cu interes toate activitatile, fiind rasplatiti la final pliante - antivictimizare minori si bomboane .

 Activitati de acest gen, destinate elevilor au fost desfasurate pe intreaga perioada a vacantei, in mai multe tabere de pe raza judetului, unde politistii au discutat cu elevii pe teme legate de siguranta lor la scoala, acasa, pe strada, la locurile de joaca si de petrecere a timpului liber.

 La activitate au participat si reprezentanti din cadrul ISU Bistrita-Nasaud, IJJ Bistrita-Nasaud, C.P.E.C.A. Bistrita-Nasaud si Brigazii 81 Mecanizate Bistrita-Nasaud.

 

 

 

 

 

0 comentarii1239 vizualizări24 august 2017
rss 2.0
rss 2.0