Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
HOTII SUNT CREATIVI, FII PREVENTIV!.

CAMPANIE NATIONALA DE PREVENIRE A FURTURILOR DIN LOCUINTE: HOTII SUNT CREATIVI, FII PREVENTIV! La data de 02 septembrie a.c., Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita Nasaud lanseaza campania nationala de prevenire a furturilor din locuinte  HOTII SUNT CREATIVI, FII PREVENTIV!.

 Evenimentul va fi marcat prin organizarea unui punct de informare  cu materiale specifice campaniei, in cadrul FESTIVALULUI USTUROIULUI IN TINUTUL CONTELUI DRACULA,  desfasurat in Piatra Fantanele. 

 Cu aceasta ocazie politistii de prevenire, ordine publica si investigatii criminale vor distribui materiale informativ/ preventive pe tema campaniei si vor sta de vorba cu cetateni din tot judetul, prezenti la festival.

 La eveniment va participa  si reprezentantul teritorial  al GROUPAMA , partener la nivel national in campanie.

 Campania nationala - HOTII SUNT CREATIVI, FII PREVENTIV! se va desfasura pana la finalul anului si isi propune sa informeze populatia judetului cu privire la modalitatile de prevenire a furturilor din locuinte, prin diverse activitati (transmiterea de mesaje cu caracter preventiv prin mass-media, organizarea unor demersuri de informare a cetatenilor cu privire la masurile de autoprotectie, intalniri cu administratorii asociatiilor de locatari si alte grupuri tinta).

 

.

 

FESTIVALUL USTUROIULUI IN TINUTUL CONTELUI DRACULA, IN SIGURANTA!

Politistii iau toate masurile pentru ca Festivalul Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula, organizat in Piatra Fantanele, sa se desfasoare in siguranta.

Cu ocazia organizarii Festivalului Usturoiului in Tinutul Contelui Dracula, care se va desfasura in Piatra Fantanele, in perioada 1-3 septembrie,  politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud impreuna cu jandarmi iau toate masurile necesare pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica in zona.

In aceasta perioada, peste 85 politisti actioneaza pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale, in special a furturilor din buzunare in cadrul festivalului.

De asemenea, politistii rutieri asigura prezenta pe caile de acces ce converg spre zona unde se desfasoara evenimentul, in vederea fluidizarii circulatiei si prevenirii evenimentelor rutiere.

POLITIA VA RECOMANDA:

 In locurile publice:

 • Aveti grija de bunurile dumneavoastra atunci cand va aflati in locuri aglomerate, la piata, in magazine, in mijloacele de transport in comun etc.!

• Nu afisati ostentativ bunurile de valoare atunci cand va aflati in locuri publice !

• Evitati sa intrati in discutie cu necunoscutii care va pot aborda pentru diferite acte de caritate, pot fi persoane al caror scop este acela de a va insela !

• Nu raspundeti la provocari cu violenta, incercati sa evitati conflictele, iar daca nu reusiti, sunati de urgenta la numarul 112 - apel gratuit!

• Nu consumati in exces bauturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi inlesnita de consumul de alcool!

 

Pe drumurile publice:

 Respectati indicatiile politistilor rutieri, care dirijeaza circulatia.

 Respectati semnificatia indicatoarelor rutiere care interzic oprirea/stationarea pe portiunile de drum ingustat, astfel incat circulatia sa se poata desfasura in ambele sensuri, cu scopul de a evita blocajele in trafic.

 Circulati cu viteza adaptata conditiilor din trafic, in special cand se circula in coloana si nu uitati de politetea rutiera. De asemenea, pentru un plus de siguranta, in mers, mariti distanta dintre vehicule.

 Conduceti prudent, fara bruscarea comenzilor autoturismului, asigurati-va temeinic inainte de efectuarea fiecarei manevre si evitati depasirile care, in conditii de vizibilitate redusa si carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

 Respectati regimul legal de viteza! Politistii rutieri reamintesc ca viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

 Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.

 Nu va urcati la volan, daca ati consumat bauturi alcoolice! Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice trebuie sa stie ca risca si inchisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sanctiunea prevazuta de lege pentru cei depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,8 g/l alcool pur in sange. De asemenea, pe timpul cercetarii permisul este retinut fara drept de circulatie.

 

 

 

0 comentarii2828 vizualizări01 septembrie 2017




rss 2.0
rss 2.0