Politie Marti 19 Iunie 2018 - 12904 vizitatori azi
44 de permise de conducere retinute si sanctiuni de 168 000 lei, aplicate de politistii bistriteni.

In perioada 01-03 septembrie a.c., la nivel judetean, politistii bistriteni au actionat pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, supravegherea si monitorizarea traficului rutier pe principalele drumuri din judet si sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie,  punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice.

 Cu aceasta ocazie, au fost aplicate 536 de sanctiuni contraventionale, majoritatea ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, in valoare de peste 168 000 lei.

 Fata de 44 de conducatori auto, politistii au luat masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase 13 certificate de inmatriculare.

 

Exemple:

 La data de 01 septembrie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au depistat in trafic un barbat, de 35 ani, din Figa, in timp ce conducea un moped neinmatriculat si fara a detine permis de conducere, pe directia de deplasare Coasta-Cristur Sieu, avand pasager un minor, de 6 ani, care prezenta leziuni corporale.

 In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca, la aceeasi data, in timp ce acesta se deplasa cu mopedul in cauza, pe un drum de hotar, spre localitatea Agrisul de Jos, minorul de 6 ani, aflat in spatele lui pe moped, ar fi cazut de pe acesta, ranindu-se.

De asemenea, barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

 In cauza, s-a intocmit dosar penal pentru infractiunile de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si vatamare corporala din culpa.

 

***

La data de 02 septembrie a.c., politistii Biroului Ordine Publica au identificat in trafic un tanar, de 18 ani, din Crainimat, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita, fara a detine permis de conducere. 

In urma verificarilor efectuate s-a stabilit ca, autoturismul in cauza i-ar fi fost incredintat de o tanara, de 18 ani, din Bistrita.

 In cauza s-au intocmit doua dosare penale pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, respectiv incredintarea unui autovehicul spre conducere unei persoane.

 

***

La data de 02 septembrie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic un tanar, de 21 ani, din Rebra, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, fara a detine permis de conducere.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

 In noaptea de 03/04 septembrie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic un tanar, de 21 ani, din Feldru, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17 D, prin localitatea Rebrisoara, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

 

 

              Alcoolul la volan face victime!

La data de 02 septembrie a.c., un barbat, de 37 ani, din Mures, in timp ce conducea un autoturism pe DN 15A, pe directia Teaca-Reghin, intr-o curba la dreapta a pierdut controlul acestuia, intrand pe contrasens, unde a colizionat o semiremorca, tractata de o autoutilitara condusa regulamentar de un barbat, de 58 ani, din Bistrita.

 In urma accidentului a rezultat ranirea usoara a soferului de 37 ani si a unui pasager.

 Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ in cazul soferului bistritean si pozitiv in cazul soferului muresean.

 Conducatorul auto muresean a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile continua de Serviciul Rutier sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si vatamare corporala din culpa.

 

 

 

***

 

 

La data de 03 septembrie a.c., un tanar, de 18 ani, din Dobricel, in timp ce conducea un ATV neinmatriculat, prin localitatea Spermezeu, a pierdut controlul acestuia si a parasit partea carosabila, colizionand un cap de pod.

 In urma impactului a rezultat ranirea unui barbat, de 30 ani, din Dobricel, aflat pe ATV.

Tanarul de 18 ani a parasit locul accidentului fara incuviintarea organelor de politie, fiind identificat ulterior la domiciliul sau.

 In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca acesta nu detine permis de conducere. De asemenea a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul neinmatriculat, conducerea unui vehicul fara permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului, parasirea locului accidentului, modificarea sau stergerea urmelor acestuia si vatamare corporala din culpa.

 La data de 04 septembrie a.c., fata de tanar a fost luata masura retinerii pentru 24 ore, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean, cu propunere de luare a unei masuri preventive.

 

Tanar retinut pentru  24  de ore de politisti pentru furtul unui autoturism.

 La data de 02 septembrie a.c., politia a fost sesizata cu privire la faptul ca, in noaptea de 01/02 septembrie a.c., persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul, proprietate personala, de pe raza municipiului Bistrita.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, iar in urma cercetarilor efectuate, politistii Serviciului de Investigatii Criminale au gasit autoturismul avariat pe o strada din Bistrita.

 In urma extinderii cercetarilor, politistii au identificat un tanar, de 19 ani, din Bistrita, banuit de comiterea furtului.

 Totodata s-a constatat ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Fata de tanar a fost luata masura retinerii pentru o perioada de 24 ore, iar la data de 03 septembrie a.c. a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, care a dispus controlul judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

 

 

0 comentarii1155 vizualizări04 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0