Politie Marti 19 Iunie 2018 - 12898 vizitatori azi
Abateri la regimul rutier, sanctionate de politistii Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud.

Ieri, 06 septembrie a.c., pe raza judetului, politistii bistriteni au actionat pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, pentru reducerea riscului rutier, precum si sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie,  punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice. Totodata, actiunile politistilor au vizat si depistarea celor care conduc sub influenta bauturilor alcoolice sau fara a detine permis de conducere si cu viteza excesiva.

 In urma activitatilor desfasurate, la nivel judetean, au fost aplicate 285 de sanctiuni contraventionale, ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 77 000 lei.

 Ca urmare a constatarii unor abateri la regimul rutier, au fost retinute 13 de permise de conducere si au fost retrase 4 certificate de inmatriculare.

 

***

La data de 06 septembrie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un barbat, de 46 ani, din Saratel, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin Viisoara, fiind sub influenta alcoolului.

 Barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

 La aceeasi data, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului au identificat in trafic o tanara, de 24 ani, din judetul Suceava, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin localitatea Muresenii Birgaului, fara a detine permis de conducere.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul fara a poseda permis de conducere.

 

 

 

12,6 mc de material lemnos, transportat fara documente legale, confiscat de politisti.

La data de 06 septembrie a.c., politistii Serviciului Rutier impreuna cu specialisti din cadrul Garzii Forestiere Bistrita-Nasaud au actionat pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice pe raza judetului.

 In cadrul actiunii, politistii au identificat in trafic un barbat, de 36 ani, din Josenii Birgaului, in timp ce transporta cu o autoutilitara pe DN 17, pe raza municipiului Bistrita, cantitatea de 12,60 mc de material lemnos, fara a avea documente legale de insotire.

 Barbatul a fost sanctionat contraventional, conform Legii 171/2010-pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, cu amenda in valoare de 5000 lei. Totodata a fost luata masura confiscarii atat a materialului lemnos, cat si a autoutilitarei, folosita pentru savarsirea contraventiei.

 

 

0 comentarii1239 vizualizări07 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0