Politie Marti 19 Iunie 2018 - 11934 vizitatori azi
ALATURI DE ELEVI, LA INCEPUTUL NOULUI AN SCOLAR.

Politistii bistriteni vor actiona suplimentar, in zona gradinitelor, scolilor si liceelor din judetul Bistrita-Nasaud, pentru ca deschiderea noului an scolar sa se desfasoare in siguranta. Astazi, 11 septembrie a.c., din dispozitia Sefului Politiei Romane, chestor principal de politie Bogdan Despescu,  167 de politisti vor actiona in sistem integrat pentru desfasurarea in siguranta a festivitatilor specifice deschiderii anului de invatamant preuniversitar.

Cei 144 de politisti de ordine publica, 15 politisti de la rutiera si 8 politisti de la alte structuri, vor fi prezenti, in zona gradinitelor, scolilor si liceelor din judetul Bistrita-Nasaud, pentru ca noul an scolar sa inceapa in liniste si siguranta. 

De asemenea, in aceste zile, politistii intensifica activitatile educativ-preventive si de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al licentierii, existentei inspectiei tehnice periodice si a asigurarii de raspundere civila obligatorie.

Pentru ca noul an scolar sa inceapa si sa decurga in liniste si siguranta, fiecare unitate de invatamant va fi inclusa in itinerariile de patrulare auto si pedestre ale politiei.

Echipajele de politie vor fi prezente, zilnic, in zona intrarilor in scoli, in intervalele orare in care se efectueaza intrarea si iesirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate in permanenta traseele de deplasare a elevilor. 

De asemenea, politistii de la rutiera vor fi prezenti in apropierea scolilor, pe arterele de circulatie intens tranzitate, pentru asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier la orele de maxima afluire a elevilor.

Totodata, sunt identificate si controlate toate unitatile economice din zona adiacenta unitatilor de invatamant cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

Pentru evitarea comportamentelor de risc victimal sau infractional si prevenirea evenimentelor negative, politistii vor organiza pentru elevi diferite activitati preventiv-educative.

Politia Romana ureaza tuturor mult succes in noul an scolar si ii asigura pe elevi, parinti si profesori ca politistii sunt la datorie pentru siguranta lor!

 

 

 

0 comentarii1211 vizualizări11 septembrie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0