Politie Marti 19 Iunie 2018 - 12914 vizitatori azi
SFARSIT DE VACANTA, INCEPUT DE SCOALA IN SIGURANTA !

Siguranta in scoli reprezinta o prioritate pentru politistii bistriteni, acestia desfasurand activitati de prevenire si informare a elevilor, cu ocazia inceputului anului scolar. In perioada 4 - 29 septembrie a.c., Inspectoratul Judetean de Politie Bistrita-Nasaud, prin C.A.P.C., desfasoara Campania nationala de prevenire a victimizarii copiilor "SCOALA  IN SIGURANTA".

Campania este destinata cresterii gradului de informare a elevilor aflati la debutul anului scolar, in vederea reducerii riscului de victimizare si de implicare in fapte antisociale.

La data de 11 septembrie a.c., scoala si-a deschis portile, iar copiii au pasit din nou in clase, nerabdatori sa isi revada colegii si profesorii.

 Prima zi de scoala  a decurs fara probleme pentru ca politistii au fost langa copii, dascali, parinti,  iar cei mici au respectat sfaturile oamenilor legii si :

  • au mers spre scoala doar prin zone circulate;
  • au stat de vorba doar cu persoane cunoscute;
  • au evitat sa aiba asupra lor obiecte de valoare.

 

Zilnic, incepand de luni, in drum spre scoala, copiii au fost prudenti si au circulat corect. Si aceasta deoarece politistii au fost alaturi de ei si i-au invatat ca o zi fara incidente de circulatie inseamna:

Sa traverseze fara sa alerge si numai dupa ce in prealabil s-au asigurat ca soferii i-au vazut si au oprit;

Sa circule cu bicicleta doar pe pistele special amenajate sau prin parcuri;

Sa evite sa asculte muzica la casti si sa fie atenti la drum.

 

Va multumim ca ati respectat sfaturile politistilor!

0 comentarii1218 vizualizări13 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0