Politie Luni 16 Iulie 2018 - 9766 vizitatori azi
Tanar retinut pentru 24 ore pentru infractiuni la regimul rutier. SIGURANTA IN SCOLI!

La data de 13 septembrie a.c., un tanar, de 19 ani, din Sinmihaiu de Cimpie, in timp ce conducea o autoutilitara pe raza municipiului Bistrita a patruns pe contrasens, colizionand un autoturism care circula regulamentar. Tanarul si-a continuat deplasarea, fara sa opreasca la locul producerii accidentului, colizionand mai multe autoturisme parcate.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, fiind transportat la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Fata de tanar, politistii Biroului Rutier au luat masura retinerii pentru 24 ore, urmand a fi prezentat Judecatoriei Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

 

Infractiuni constatate la regimul circulatiei.

La data de 13 septembrie a.c., politistii Serviciului Rutier au depistat in trafic un barbat, de 33 ani, din Tureac, in timp ce conducea o autoutilitara pe DN 17, prin localitate, cu care transporta cantitatea de 2,372 mc de material lemnos, in valoare de 1129 lei, fara a avea documente legale.  

Barbatul a fost sanctionat contraventional, conform Legii 171/2010, cu amenda in valoare de 5000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat in vederea confiscarii.

In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca autoutilitara figureaza ca fiind radiata din circulatie.

In cauza s-a intocmit dosar penal pentru punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

***

La aceeasi data, 13 septembrie a.c., politistii Serviciului Rutier au depistat un barbat, de 49 ani, din Micestii de Cimpie, in timp ce conducea o autoutilitara neinmatriculata, pe DN 15 A, prin localitatea Herina.

S-a intocmit dosar penal pentru punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

***

La data de 13 septembrie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au identificat in trafic un barbat, de 42 ani, din Dej, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin localitatea Sintereag, fara a detine permis de conducere.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 13 septembrie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai au depistat in trafic un tanar, de 23 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat pe DN 17 D, pe directia Ilva-Mica -Singeorz-Bai.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat.

 

.

 

 

Ieri, politistii bistriteni au fost alaturi de elevii clasei I A ai Colegiului National "Andrei Muresanu", desfasurand impreuna cu acestia activitati informativ-, preventive si educative.

In cadrul campaniei nationale de prevenire a victimizarii copiilor "Scoala in siguranta!", politistii bistriteni de la prevenire desfasoara zilnic activitati de prevenire si informare a elevilor, in vederea reducerii riscului de victimizare si de implicare in fapte antisociale.

Astfel, ieri, 13 septembrie a.c., politistii au fost alaturi de elevii clasei I A, din cadrul Colegiului National "Andrei Muresanu" din municipiul Bistrita.

Preocupati mereu de siguranta copiilor, politistii au desfasurat activitati de prevenire a delincventei juvenile si a victimizarii minorilor, purtand discutii interactive cu acestia pentru evitarea comportamentelor de risc victimal sau infractional.

 De asemenea, pentru prevenirea evenimentelor negative, politistii au organizat pentru cei 22 de elevi ai clasei I A,  aflati la debutul anului scolar, activitati preventiv-educative practice, avand scopul de a creste gradul de siguranta rutiera.

Lectia de educatie rutiera si sfaturile preventive au prezentat un real interes pentru copii, mai ales ca a inceput scoala si dorim sa evitam evenimentele neplacute.

La scoala un comportament civilizat si corect le poate aduce elevilor apreciere din partea profesorilor, dar si prieteni adevarati printre colegi pentru ca acum copiii stiu ca:

  • Atunci cand se joaca cu alti elevi evita sa-i impinga sau sa-i loveasca, fie si din greseala;
  • Daca se intampla sa asiste la o cearta sau o altercatie este bine sa alerteze imediat profesorii sau personalul de paza;
  • Trebuie sa aiba un comportament civilizat, fara sa se lase influentati de cei din jur sau sa fie agresivi in comportament sau limbaj;
  • E importat sa ceara ajutorul parintilor si profesorilor daca ceilalti copii ii izoleaza, umilesc sau jignesc. 

Fie ca sunteti prescolari, scolari, liceeni, dascali sau parinti, va asiguram de sprijinul neconditionat al fiecarui politist, astfel incat impreuna sa putem gasi solutii la problemele voastre.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii1267 vizualizări14 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0