Politie Luni 16 Iulie 2018 - 9762 vizitatori azi
Actiuni pentru combaterea evaziunii fiscale pe raza intregului judet.

La data de 14 septembrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, pe raza judetului.

 In urma controalelor si verificarilor de specialitate, efectuate la unitati comerciale din judet au fost constatate si aplicate 6 sanctiuni contraventionale, conform Legii 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, respectiv Legii nr. 145/2014, pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol, in valoare totala de 15 000 lei. Totodata a fost confiscat numerar, in suma de 100 lei.

 

 

Actiuni silvice. Peste 22 mc de material lemnos fara provenienta legala, confiscat de politisti.

 Zilele trecute, politistii Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru combaterea delictelor silvice impreuna cu specialisti din cadrul Garzii Forestiere Bistrita-Nasaud au actionat pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice.

 Astfel, in urma controlului efectuat la o instalatie de debitat material lemnos de pe raza comunei Josenii Birgaului, s-a constatat ca in data de 01 septembrie a.c., a fost expediata cantitatea de 12,13 mc de material lemnos, fara provenienta legala.

 Totodata, cu aceasta ocazie, s-a stabilit ca societatea comerciala detinea, tot fara provenienta legala, cantitatea de 10,48 mc de material lemnos.

 Societatea comerciala a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 10 000 lei, iar cantitatea de 22,61 mc de material lemnos a fost ridicata in vederea confiscarii. Valoarea materialului lemnos, detinut fara provenienta legala, este de peste 10 300 lei.

 

 

NU VA URCATI LA VOLAN DACA ATI CONSUMAT ALCOOL!

 La data de 14 septembrie a.c., un barbat, de 42 ani, din Colibita, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 172 D, prin localitate, a fost implicat intr-un eveniment rutier, soldat doar cu avarii.

 Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fot prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

.

 

 

SIGURANTA IN SCOLI - O PRIORITATE A POLITIEI BISTRITENE.

Ieri, 14 septembrie a.c., politistii bistriteni au fost prezenti in scolile din judet, fiind in continuare alaturi de elevi.

 Cu aceasta ocazie au desfasurat activitati informativ-preventive si educative, avand scopul cresterii gradului de siguranta al elevilor, atat in scoli, cat si in mediul on-line.

 Pentru ca prima saptamana de scoala se apropie de final, politistii le multumesc copiilor pentru ca au avut un comportament preventiv si au inteles ca, a fi in siguranta in mediul on-line, inseamna sa respecte cateva reguli :

 Sunt  atenti cu programele sau materialele gratuite pe care le descarca de pe Internet;

 Dau dovada de respect pe retele de socializare, fara sa trimita imagini sau mesaje jignitoare altor persoane;

 Evita sa ofere persoanelor "intalnite" pe Internet informatii personale  despre ei sau familia lor (nume, adresa, scoala la care invata, program zilnic, fotografii etc.).

 

Vom fi zilnic alaturi de dumneavoastra si ne exprimam convingerea ca parteneriatul pentru o scoala in siguranta se va dovedi si in acest an extrem de eficient, avand un singur rezultat - o copilarie linistita, cu reusite care sa puna bazele unui viitor frumos.

 

 


 

 

0 comentarii1575 vizualizări15 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0