Politie Miercuri 22 August 2018 - 3304 vizitatori azi
Barbat retinut pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere si parasirea locului accidentului.

La data de 20 septembrie a.c., un barbat, de 46 ani, din Herina, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 172 E, intre localitatile Lechinta si Herina, a pierdut controlul directiei de mers, parasind partea carosabila si colizionand un cap de pod.

 Barbatul de 46 ani a parasit locul producerii accidentului, fara incuviintarea organelor de politie, fiind identificat ulterior de politisti.

 In urma accidentului a rezultat ranirea a trei persoane, de 22 ani, 32 ani, respectiv 41 ani, toate pasagere in autoturism.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca soferul are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 In cauza, politistii din cadrul Politiei orasului Beclean au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere si parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia.

 Ieri, 21 septembrie a.c., fata de barbatul de 46 ani a fost luata masura retinerii pentru 24 ore, urmand sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean cu propunere de arestare preventiva.

 


    Dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 In noaptea de 21/22 septembrie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un tanar, de 21 ani, din Coldau, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita, avand suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 

Politistii au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

ATENTIE!!! Conform art. 335 din Codul Penal, conducerea vehiculelor pe drumurile publice, fara a detine permis de conducere si conducerea vehiculelor pe drumurile publice avand suspendata exercitarea dreptului de a conduce, constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 1 la 5 ani, respectiv de la 6 luni la 3 ani.

 

.

 

RECOMANDARI ALE POLITISTILOR PENTRU PARINTI:

 Pentru Politia Romana, asigurarea unui climat de ordine si siguranta in scoli si in zona unitatilor scolare reprezinta o prioritate, sens in care facem parintilor urmatoarele recomandari:

 Sa pastreze permanent legatura cu cadrele didactice si sa cunoasca situatia scolara a copiilor;

 Sa se preocupe de modul in care copiii isi petrec timpul liber si sa ii implice pe acestia in activitati extrascolare care sa le dezvolte un comportament prosocial: activitati sportive, voluntariat etc, astfel incat sa se evite intrarea copiilor sau adolescentilor in anturaje nepotrivite si desfasurarea de activitati la limita legii;

 Sa incurajeze copiii in abordarea unui comportament responsabil, atat in viata reala cat si in cea virtuala;

 Sa imprime copiilor o atitudine pozitiva fata de lege si autoritate, si sa explice acestora ca rolul normelor sociale este de protectie a cetatenilor si nu de pedeapsa.

 

 

 

0 comentarii1253 vizualizări22 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0