Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 05 August 2020 - 17906 vizitatori azi
Infractiuni la regimul rutier.

La data de 28 septembrie a.c., pe DN 17D, pe raza localitatii Mititei, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud l-au depistat in trafic, pe un barbat, de 31 ani, din Suplai, in timp ce conducea un autoturism care avea numerele de inregistrare provizorii expirate. Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

 De asemenea, la aceeasi data, pe DJ 173B, in localitatea Tarpiu, politistii l-au depistat pe un barbat, de 46 ani, din Tarpiu, care conducea o autoutilitara care nu avea aplicate placutele de inmatriculare. Cu ocazia verificarilor efectuate s-a constatat faptul ca autoutilitara este neinmatriculata.

 In ambele cazuri s-a intocmit dosar penal.

 

 

.

 

 

ATENTIE, CONDUCATORI AUTO! 

 Conduceti cu atentie, mai ales in zona scolilor! 

In contextul cresterii valorilor de trafic datorate inceputului noului an scolar, politistii bistriteni actioneaza in zona unitatilor de invatamant, pentru siguranta elevilor si organizeaza activitati preventiv-educative in vederea preintampinarii producerii unor evenimente negative. 

Indiferent daca sunt pietoni, biciclisti sau pasageri in diferite mijloace de transport, elevii sunt o categorie vulnerabila de participanti la traficul rutier. Conduceti cu prudenta si manifestati o atentie sporita, mai ales in zona scolilor! 

Politia Rutiera Romana atrage atentia tuturor conducatorilor auto cu privire la necesitatea respectarii regulilor de circulatie si adoptarea unei conduite preventive si va recomanda sa: 

  • Reduceti viteza si manifestati prudenta sporita in apropierea trecerilor pentru pietoni pentru a-i putea observa din timp si a le putea acorda acestora prioritate in deplina siguranta; 
  • Adoptati un comportament preventiv in trafic si adaptati in permanenta viteza de deplasare, intrucat una dintre principalele cauze generatoare de accidente este tocmai indisciplina pietonala, mai exact traversarea neregulamentara a strazii, prin loc nepermis, in fuga si fara o asigurare prealabila; 
  • Fiti precauti in special in localitatile in care trotuarele lipsesc pe marginea drumului deoarece pietonii sunt nevoiti sa se deplaseze pe acostament sau chiar pe partea carosabila, riscul implicarii acestora in accidente rutiere crescand semnificativ; 

         Pe tot parcursul anului scolar, politistii rutieri si a cei de ordine publica vor fi prezenti in apropierea scolilor, in intervalele orare in care se efectueaza intrarea si iesirea de la cursuri, pentru fluidizarea traficului rutier si dirijarea elevilor la trecerile pentru pietoni situate in apropierea unitatilor scolare. 

 

 

 

            

 

 

 

 

 

0 comentarii2303 vizualizări29 septembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0