Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 03 August 2020 - 14416 vizitatori azi
SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII EDITIA A II A- 2017.

Incepe "Saptamana Prevenirii Criminalitatii", o campanie derulata la nivel national, de Politia Romana, prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii. Astazi debuteaza editia a-II-a 2017 a demersului preventiv "Saptamana Prevenirii Criminalitatii", care se va derula in perioada 2-6 octombrie a.c., la nivel national.

Temele acestei saptamani sunt: victimizarea minorilor, delincventa juvenila, infractiunile contra patrimoniului, violenta in familie si siguranta rutiera vor fi transpuse in activitati interactive, inedite, interesante si adaptate celor carora li se adreseaza.

In fiecare zi a "Saptamanii Prevenirii Criminalitatii", politistii de prevenire, alaturi politistii de ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, criminalistica, actiuni speciale si din mediul rural vor organiza intalniri cu grupuri tinta, sesiuni de informare pe temele mentionate, cu elevi, profesori parinti, discutii si mese rotunde cu parteneri in prevenirea violentei in familie, manifestari publice pe tema sigurantei rutiere, lansari de proiecte educative si simulari ale unor infractiuni.  

Majoritatea activitatilor propuse pentru aceasta saptamana vor avea loc in afara municipiului Bistrita, cu accent pe mediul rural, unde ne dorim sa promovam modele sociale pozitive si sa intensificam activitatile preventive din sfera educatiei rutiere.

Copiii sunt si vor ramane o categorie cu risc de vulnerabilitate ridicat, motiv pentru care,  in primele doua zile, dedicate lor, vor fi intensificate, in toate scolile din judet, activitatile preventive de informare a elevilor, parintilor si dascalilor cu privire la normele de comportament in societate, la masurile de autoprotectie pentru prevenirea victimizarii si referitor la consecintele legale asociate faptelor antisociale.

Multumim pentru sprijin si implicare, tuturor partenerilor si colaboratorilor!

 

 

CALENDARUL ACTIVITATILOR 2-6 OCTOMBRIE 2017

 LUNI, 2 OCTOMBRIE LANSAREA CAMPANIEI - PREVENIREA DELINCVENTEI JUVENILE

 Intre orele 11.00 - 12.00 - intalnire cu elevii  din mediul rural - Scoala Gimnaziala  Budacu de Jos si discutii pe tema preventiva a zilei, prezentarea filmului instructiv- educativ "CHEIA E LA TINE!". Activitatea va fi sutinuta si de agent de politie Moldovan Andrei, lucrator in cadrul postului de politie, exemplu pozitiv si model de alternativa la comportament delincvent (fost elev voluntar al Politiei, actual politist si instructor de arte martiale). De asemenea, intre orele 8.00 - 14.00, politistii de la Ordine Publica si din mediul rural, care au in responsabilitate scoli, vor desfasura activitati specifice temei si vor distribui elevilor materiale preventive.                                                                                                                 

 

-        MARTI  3 OCTOMBRIE  - PREVENIREA VICTIMIZARII MINORILOR

         Intre orele 08.30 - 12.00 -  activitati informativ- preventive la Liceul Tehnologic Lechinta  pe tema  prevenirea criminalitatii informatice. De asemenea, intre orele 8.00 - 14.00, politistii de la Ordine Publica si din mediul rural care au in responsabilitate scoli vor desfasura activitati specifice temei si vor distribui elevilor materiale preventive.

 

 

 

MIERCURI 4 OCTOMBRIE PREVENIREA INFRACTIUNILOR CONTRA PATRIMONIULUI

          14.00- 15.00 - realizarea unui act de improvizatie cu sprijinul trupei de actori "PITICOT" din Bistrita. Se va simula o talharie in strada (furtul prin smulgere al unui telefon mobil ) si interventia politistilor, in doua locatii din municipiu - zona garii si parcul din fata bisericii Sf Ana de pe strada Independentei. Ulterior vor fi purtate discutii cu cetatenii  martori la "eveniment" si vor fi distribuite materiale cu recomandari preventive. De asemenea, vor organizate activitati de informare stradale in locuri aglomerate, pentru prevenirea furturilor din genti, buzunare si furturi din locuinte.

 

 JOI  5 OCTOMBRIE PREVENIREA VIOLENTEI IN FAMILIE

Intre orele 10.00- 12.00 -Va fi organizata, la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita- Nasaud, de catre politistii de prevenire si investigatii criminale, o masa rotunda cu tema "Prevenirea violentei in familie". In cadrul intalnirii va fi prezentata campania nationala pentru prevenirea violentei in familie "Aripi frante". Totodata, vor fi organizate actiuni stradale, unde vor fi distribuite materiale preventive, pe tema prevenirii violentei domestice.

 

VINERI, 6 OCTOMBRIE SIGURANTA RUTIERA

 Intre orele 12.00- 14.00: organizarea si derularea evenimentului intitulat "Marsul impotriva vitezei", la care vor participa elevii din toate scolile din Nasaud.

Intre orele 08:00 - 16:00 - desfasurarea de actiuni cu efecte marite, la nivelul judetului Bistrita-Nasaud, de disciplinare a participantilor la traficul rutier, prin prezenta politistilor in principalele intersectii din localitatile judetului nostru si informarea acestora cu privire la respectarea normelor rutiere pentru prevenirea implicarii lor in accidente rutiere.

 

"Implica-te pentru siguranta comunitatii tale! Fii alaturi de politie in SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII! 2-6 OCTOMBRIE 2017.

 

 .

 

VERDE LA EDUCATIE PENTRU CIRCULATIE

           Zeci de copii, cu varste cuprinse intre 6-11 ani, au avut verde la educatie, sub indrumarea politistilor de la Rutiera.

 Sambata, 29 septembrie a.c., in toate cele trei locatii Lidl din Bistrita si Nasaud, zeci de prescolari si scolari au  fost prezenti la ora de educatie rutiera, sustinuta de politisti.

 Pentru al cincilea an consecutiv, politistii bistriteni au desfasurat activitati educativ-preventive in cadrul campaniei derulate la nivel national, sub sloganul "Verde la educatie pentru circulatie".

 Astfel, politistii i-au invatat pe copii semnificatia principalelor indicatoare rutiere, cele mai importante reguli de care trebuie sa tina cont atunci cand traverseaza strada precum si ce presupune sa fii responsabil, in drum spre scoala. De asemenea, copiii au avut ocazia sa puna in practica ceea ce au invatat, in cadrul unui joc interactiv, desfasurat intr-un oras miniatural.

 La sfarsitul activitatilor, efortul celor mici a fost rasplatit cu premii si materiale preventive care sa ii ajute sa fie mai usor de observat in trafic si sa retina semnificatia indicatoarelor rutiere.


0 comentarii2660 vizualizări02 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0