Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 08 August 2020 - 15744 vizitatori azi
Prima zi a "Saptamanii Prevenirii Criminalitatii".

Prima zi a "Saptamanii Prevenirii Criminalitatii" a debutat la Scoala Gimnaziala din Budacu de Jos, unde zeci de elevi au aflat alternative la delincventa juvenila. INFORMATI SI CONSTIENTI DE ALTERNATIVE, SUNTEM SIGURI CA VOR ALEGE CORECT.

 In prima zi, dedicata prevenirii delincventei juvenile, Andrei a fost prezent, alaturi de politistii de prevenire, in mijlocul elevilor de la Scoala Gimnaziala din Budacu de Jos, unde le-a vorbit despre el, dar si despre raspunderea penala a minorilor, despre cauzele delincventei juvenile, violenta scolara, despre alternativele la delincventa. Ne dorim modele sociale si profesionale, atat in munca de combatere cat si in cea de prevenire.                         

Agentul de politie Andrei Moldovan este colegul nostru, incadrat din anul 2017 la Postul de Politie al comunei Budacu de Jos. A prins drag de meseria de politist inca de cand era elev de liceu, fiind un membru activ in colectivul de voluntari ai politiei in prevenirea criminalitatii. In cei doi ani in care a fost voluntar a participat la toate campaniile si activitatile preventive, a avut ocazia sa fie aproape de politisti, sa se imprieteneasca cu unii dintre ei si sa doreasca sa ramana in bransa. Drept urmare, dupa ce a absolvit Scoala de Agenti de Politie de la Cluj, a revenit acasa, la Bistrita. Nu si-a imaginat niciodata ca poate face altceva, decat munca de politist. E la inceput de drum, dar e dornic sa invete, sa fure meserie, sa experimenteze. Pasiunea artelor martiale l-a adus si in postura de instructor la Clubul Sportiv DRUMARU Bistrita, unde ii initiaza pe cei mici in tainele judo-ului.

 In luna martie a acestui an, aflandu-se in stagiul de practica la Postul de Politie Budacu de Jos, nu a ezitat sa sara in ajutorul unei femei aflata in stare de inconstienta, aplicandu-i manevra de resuscitare pana la sosirea echipajelor medicale.

 Andrei este un baiat modest, cu bun simt, saritor, de incredere. Andrei este un exemplu de "asa da". Este un etalon, un model, o alternativa la comportamentul delincvent si la urmarile acestuia pentru copiii din comunitatea unde lucreaza, pentru societate, in general.

 Acesta este motivul pentru care povestea lui si exemplul personal au fost promovate in cadrul activitatilor desfasurate in SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII.

Andrei, mult succes in toate activitatile viitoare! Ramai aproape de noi, de politisti si de comunitate!

 

0 comentarii2569 vizualizări03 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0