Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 05 August 2020 - 17812 vizitatori azi
Arest preventiv pentru o perioada de 30 de zile, pentru un barbat banuit de comiterea unui furt.

La data de 3 octombrie, Judecatoria Bistrita a dispus arestarea pentru o perioada de 30 de zile, fata de un barbat, cercetat de politistii Biroului de Investigatii Criminale, pentru infractiunea de furt. In fapt, la data 2 octombrie a.c., un bistritean a sesizat, prin SNUAU 112, faptul ca i-au fost sustrase bunuri, in valoare de 1000 de lei, din beciul imobilului in care locuieste. La fata locului, politistii Biroului de Ordine Publica au prins in flagrant delict un barbat, de 39 de ani, din localitatea Budacu de Jos, banuit de comiterea faptei.

 Asupra barbatului, politistii au gasit mai multe bunuri, reclamate ca fiind sustrase, precum si o replica a unei arme de tip "airsoft", care poate fi detinuta fara indeplinirea vreunei proceduri de autorizare sau notificare prealabila.

 Cercetarile continua de catre Biroul de Investigatii Criminale, sub aspectul savarsirii infractiunii de furt.

 

 Politistii va recomanda ca, in cazul in care sunteti martor sau victima vreunei infractiuni sa sesizati de indata cea mai apropiata unitate de Politie sau prin SNUAU 112.

 De asemenea, incercati sa retineti cat mai multe detalii despre autor: infatisare, particularitati, directia in care a fugit, numarul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. si comunicati toate amanuntele politiei.

 

 

 

 DACA LOCUITI LA BLOC: 

  • montati un interfon la intrarea in scara si utilizati-l in mod corect pentru controlul accesului persoanelor in imobil; 
  • asigurati dotarea cu incuietori corespunzatoare a usilor de la subsol, terase sau intrarile suplimentare;
  • la intrarile in holurile blocului si pe paliere este nevoie de o buna iluminare; 
  • instalati un sistem de iluminare automat cu detectia miscarii si un sistem de supraveghere video; 
  • montati o incuietoare de inalta siguranta la usa de acces in locuinta;
  • daca locuiti la parter sau la etajul 1, grilajele de la fereastra tin hotii la distanta.  

 

DACA LOCUITI LA CASA: 

  • politistii va recomanda montarea unor sisteme supraveghere video in exterior, care sa inregistreze orice activitate desfasurata in curtea casei si a sistemelor de iluminare cu senzori de miscare 
  • Montati gratii la gurile de aerisire si la ferestrele de la subsol;
  • Asigurati intrarea in subsolul cladirilor si usile anexelor cu incuietori rezistente!

 

 ***

      Mandat de executare a pedepsei inchisorii,  pus in aplicare de politisti.

 La data de 3 octombrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis Judecatoria Bistrita, impotriva unui barbat, de 30 de ani, din Budacu de Sus.

 Acesta a fost condamnat la 2 ani inchisoare, pentru comiterea de infractiuni silvice si a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

0 comentarii2338 vizualizări04 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0