Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 05 August 2020 - 17802 vizitatori azi
Simulam situatii nedorite Testam reactii. Intervenim. Oferim recomandari. Intr-un cuvant, PREVENIM!

ZIUA PREVENIRII INFRACTIUNILOR CONTRA PATRIMONIULUI - in cadrul evenimentului, desfasurat la nivel national, Saptamana Prevenirii Criminalitatii, activitatile au avut ca tema prevenirea infractiunilor contra patrimoniului. Pe plan local, politistii de la Prevenire, alaturi de cei de investigatii criminale, ordine publica si actiuni speciale au desfasurat actiuni de constientizare, in municipiul Bistrita.

Din practica judiciara este cunoscut faptul ca, cele mai multe talharii sunt comise in locurile publice, ori in spatiile comune imobilelor, motiv pentru care, politistii de la prevenire au organizat "punerea in scena",  de catre actori profesionisti a unor situatii menite sa preintampine astfel de fapte.

Astfel, in doua zone aglomerate de pe raza municipiului, actori ai trupei de teatru "PITICOT"  au simulat comiterea unor infractiuni de furt si talharie. Scopul exercitiului a fost de a testa reactiile oamenilor care ar putea fi victime sau martori la asemenea evenimente. De asemenea, politistii au aratat modul in care intervin in astfel de situatii si cum ar trebui sa procedeze cei implicati.

Politistii de la prevenire au purtat discutii si au oferit pliante cu sfaturi si recomandari celor prezenti in zonele in care au avut loc simularile.

 Politistii va recomanda ca, in cazul in care sunteti martor sau victima vreunei infractiuni sa sesizati de indata cea mai apropiata unitate de Politie sau prin SNUAU 112 !

 De asemenea, incercati sa retineti cat mai multe detalii despre autor: infatisare, particularitati, directia in care a fugit, numarul de la autoturismul folosit de acesta, complici etc. si comunicati toate amanuntele politiei.

 

 

.

 

GADGETURILE, INTERNETUL SI….URMARILE LOR- IN ATENTIA POLITISTILOR, IN SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII

 Saptamana Prevenirii Criminalitatii, demers preventiv de anvergura nationala, se afla in plina desfasurare si in Judetul Bistrita-Nasaud.

Politistii de prevenire, odine publica, investigatii criminale, proximitate au fost prezenti in continuare in scolile din judet. Aceasta a fost ziua dedicata prevenirii victimizarii minorilor.

Politistii de prevenire, alaturi de politistul din localitate au fost prezenti la Liceul Tehnologic Lechinta, discutand pe parcursul intregii zile cu elevii din clasele V- VIII si cu cei de liceu pe aceste teme. Discutiile au fost insotite de materiale video si pliante pe tema sigurantei pe internet.

Discursul politistilor s-a centrat de aceasta data pe domeniul prevenirii criminalitatii informatice. Copiii din ciclul gimnazial si cel liceal au aflat cum sa fie in siguranta pe internet, deoarece pericolele lumii virtuale sunt aproape la fel de mari ca si cele din viata reala.

 Un copil, un adolescent care ofera pe paginile de socializare informatii personale, posteaza fotografii care il expun sau intra in contact cu persoane necunoscute cu intentii infractionale poate extrem de usor sa ajunga in postura de victima a unui furt, talharii, infractiuni la viata sexuala, mergand pana la infractiuni din sfera crimei organizate- trafic de persoane,  sau sa fie hartuit.

0 comentarii2317 vizualizări09 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0