Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 21 Septembrie 2020 - 4244 vizitatori azi
Un barbat, cu mandat european de arestare, a fost depistat de politisti.

Ieri, 10 octombrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au depistat un barbat, de 32 de ani, din Bistrita, care era urmarit international. Pe numele celui in cauza, autoritatile judiciare din Belgia au emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la 37 luni de inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, pe teritoriul Belgiei.

Pentru depistarea barbatului, politistii au beneficiat de date si informatii suplimentare, obtinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala - Inspectoratul General al Politiei Romane.

Acesta a fost prezentat Curtii de Apel Cluj, care a emis impotriva barbatului mandat de arestare pentru 30 de zile. De asemenea, a fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Bistrita-Nasaud.

 

 

Doi tineri, banuiti de comiterea unor furturi, au fost retinuti de politistii Biroului de Investigatii Criminale, pentru 24 de ore.

 La data de 10 octombrie a.c., politistii Biroului de Investigatii Criminale au identificat doi tineri, de 18 ani, respectiv 21 de ani, ambii din Viisoara, despre care au indicii ca ar fi comis un furt.

 In cadrul cercetarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca, la data de 30 septembrie a.c., cei doi ar fi sustras bunuri, in valoare de 6000 de lei, din demisolul unui imobil, situat pe raza municipiului Bistrita.

 Fata de cei doi, politistii au dispus masura retinerii pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita cu propunere de arestare preventiva.

 

 

Actiuni preventive, pe raza Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud.

 La data de 10 octombrie a.c., pe raza localitatii Tarpiu, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic, un barbat, de 39 de ani, din localitate, care conducea un moped neinregistrat.

 In urma verificarilor efectuate, a rezultat faptul ca acesta nu detine permis pentru nicio categorie de vehicule, motiv pentru care i s-a intocmit dosar penal.

 

 

.

 

"BICICLISTI, MOPEDISTI SI CARUTASI, IN SIGURANTA"- in judetul Bistrita-Nasaud

 Ieri, 10 octombrie a.c., au avut loc primele activitati preventive, din cadrul proiectului de prevenire, informare si constientizare a biciclistilor, mopedistilor si carutasilor.

 In vederea cresterii gradului de siguranta rutiera si reducerea accidentelor de circulatie, Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud in colaborare cu Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica au demarat un proiect de informare si constientizare, adaptat urmatoarelor categorii de participanti la trafic: biciclisti, mopedisti si carutasi. Pentru inceput, proiectul este implementat in cinci localitati pilot din judet: Bistrita, Nasaud, Feldru, Jelna si Livezile. Ulterior acesta va fi extins si in celelalte localitati din judet, atat in mediul rural cat si in cel urban.

 In cadrul acestei campanii de informare au fost concepute peste 500 de brosuri care cuprind regulile de circulatie pe care trebuie sa le cunoasca si sa le respecte aceste categorii de participanti la trafic.  Brosurile vor fi inmane personal, in cadrul unor actiuni stradale organizate de politistii de la Rutiera si Ordine Publica, din cele cinci localitati pilot.

 De asemenea, pentru a fi vizibili in trafic, in aceasta perioada vor fi distribuite sute de veste si banderole reflectorizante. Suplimentar, pentru localitatile din mediul rural participante la acest proiect vor fi disonibile, la posturile de politie, fiole alcooltest, destinate testarii carutasilor si biciclistilor depistati in trafic.

 Pentru copii, care reprezinta o categorie vulnerabila de participanti la trafic, sunt concepute lectii teoretice si practice de educatie rutiera, cu accent pe cunoasterea regulilor de circulatie pentru biciclisti, care vor fi recompensate cu materiale menite sa-i protejeze, sa-i faca vizibili in trafic, sa-i responsabilizeze.

 Marti, 10 octombrie a.c., in toate cele cinci localitati participante au avut loc primele actiuni si sesiuni de informare. Nu intamplator a fost aleasa aceasta zi, martea fiind ziua cu cele mai multe accidente in care sunt implicate cele trei categorii de participanti la trafic, in judetul nostru.

 Astfel ca, in prima zi de implementare efectiva a proiectului, politistii de rutiera, sectii si posturile de politie le-au explicat oamenilor regulile de circulatie, le-au inmanat veste, i-au testat cu fiole alcooltest, unde a fost cazul, si le-au daruit brosuri care cuprind regulile de circulatie, pedepsele pentru incalcarea lor si recomandari, atat preventive, cat si in caz de accident.

***

 

Organizatia Mondiala a Sanatatii, in cadrul raportului "European Facts and Global Status Report on Road Safety 2013", a stabilit ca pietonii, alaturi de biciclisti si utilizatori de vehicule motorizate cu doua sau trei roti, sunt categorii vulnerabile de participanti la trafic, acestia reprezentand 43% dintre persoanele care mor in accidente rutiere.

 

 

0 comentarii2800 vizualizări11 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0