Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 03 August 2020 - 14368 vizitatori azi
Actiuni in vederea prevenirii si combaterii evaziunii fiscale, in judetul nostru.

In perioada 13-15 octombrie a.c., politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au intensificat actiunile pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. Astfel, in vederea combaterii fenomenelor ilicite din domeniile traficului si comertului cu tigarete si produse din tutun precum si producerii si comercializarii alcoolului si bauturilor alcoolice au fost efectuat controale si verificari de specialitate, la unitati comerciale de pe raza judetului Bistrita-Nasaud.

 Ca urmare a constatarii unor nereguli, au fost aplicate 40 sanctiuni contraventionale, in valoare totala 130 000 lei, toate prevazute de Legea cu nr. 12/1990, privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, republicata. Totodata, au fost confiscate bauturi alcoolice in suma de 918 lei si produse din tutun in suma de 350 lei.

 

 

                 Politistii bistriteni actioneaza permanent pentru reducerea riscului rutier, combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere si salvarea de vieti, precum si sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie,  punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice.  

 Cu ocazia actiunilor preventive organizate si desfasurate de politisti, in acest sfarsit de saptamana, la nivel judetean, la data de 15 octombrie a.c., pe DJ 172 A, in localitatea Nuseni, politistii din cadrul Politiei orasului Beclean au identificat in trafic, un tanar, de 23 ani, din judetul Cluj, care conducea un autoturism fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

 Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere si conducerea unui autovehicul cu alcoolemie.

 

***

La data de 15 octombrie a.c., pe DJ 170, in localitatea Breaza, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au depistat in trafic un barbat, de 26 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca barbatul are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

 

In noaptea de 14/15 octombrie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au identificat in urma unui control in trafic, un barbat, de 53 ani, din Ilva Mica, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 172 D, prin localitate, fara a detine permis de conducere prin localitate.

 Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere si conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

De asemenea, in aceeasi noapte, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au oprit in trafic pentru control un barbat, de 43 ani, din Maieru, in timp ce conducea un autoturism prin localitate.

 La solicitarea politistilor, barbatul a refuzat sa fie testat cu aparatul etilotest si sa ii fie prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

***

 

La data de 15 octombrie a.c., un tanar, de 16 ani, din judetul Salaj, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin localitatea Sieu-Sfintu, a pierdut controlul acestuia, a iesit in afara partii carosabile si a intrat in coliziune cu gardul unui imobil si niste paleti din beton, depozitati in curtea acestuia.

 Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

 In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca tanarul ar fi sustras autoturismul in cauza, de pe raza municipiului Bistrita. De asemenea, acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si furt in scop de folosinta.

 Fata de tanar s-a luat masura retinerii pentru 24 ore, urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Beclean cu propunerea luarii unei masuri preventive.

 

 

0 comentarii2177 vizualizări16 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0