Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 03 August 2020 - 14418 vizitatori azi
Peste 600 de contraventii constatate la regimul rutier, pe raza intregului judet.

In perioada 20-22 octombrie a.c., politistii au actionat pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe raza intregului judet. Cu aceasta ocazie au fost retinute 32 permise de conducere si 11 certificate de inmatriculare, pentru diverse nereguli.

 De asemenea, au fost constatate si aplicate 665 sanctiuni contraventionale, in valoare de aproximativ 200 000 lei, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice.

 

     NU conduceti autovehicule sub influenta alcoolului! Alcoolul la volan se pedepseste.

La data de 20 octombrie a.c., politistii Serviciului Rutier au depistat in trafic un barbat, de 48 ani, din Prundu Birgaului, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin localitate, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

 

 

***

In noaptea de 21/22 octombrie a.c., politistii Biroului Rutier din cadrul Politiei municipiului Bistrita au identificat in trafic un barbat, de 48 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, fiind sub influenta alcoolului.

 

Barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

La data de 21 octombrie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic un barbat, de 44 ani, din Salva, in timp ce conducea o autoutilitara pe raza localitatii Bichigiu, aflandu-se sub influenta alcoolului.

 Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In urma verificarilor, politistii au constatat ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza, s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 21 octombrie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai au identificat in trafic o femeie, de 35 ani, din Singeorz-Bai, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, fara a detine permis de conducere.

 Femeia a fost testata cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Aceasta a refuzat prelevarea a doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere si refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

***

La data de 22 octombrie a.c., un tanar, de 19 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, a pierdut controlul volanului, colizionand trei autoturisme parcate.

 Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Acesta fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile continua de Biroul Rutier sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

 

              Barbat banuit de comiterea infractiunii constand in insusirea bunului gasit, identificat de politisti. Prejudiciu recuperat in totalitate.

 La data de 21 octombrie a.c., un barbat, de 43 ani, din Chiuza a sesizat Politia orasului Beclean cu privire la faptul ca si-ar fi pierdut un portmoneu in care se aflau documente personale si suma de 1100 lei, intr-o parcare de pe raza orasului.

 In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii constand in insusirea bunului gasit.

 In urma cercetarilor efectuate, la data de 22 octombrie a.c., politistii au identificat un barbat, de 52 ani, din Bihor, banuit de comiterea faptei.

 Prejudiciul a fost recuperat in totalitate, portmoneul in cauza fiind predat persoanei pagubite.

 Cercetarile continua de Politia orasului Beclean.

 Conform art. 243 din Codul Penal, insusirea bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor constituie infractiune: "fapta de a nu preda in termen de 10 zile un bun gasit autoritatilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al sau, se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 3 luni sau cu amenda."

 

 

.

 

Peste 24 mc de material lemnos confiscati in urma actiunilor silvice din perioada 20-22 octombrie a.c.

La data de 20 octombrie a.c., politistii Biroului pentru combaterea delictelor silvice cu sprijinul specialistilor din cadrul Garzii Forestiere Bistrita-Nasaud au efectuat controale si verificari de specialitate la unitati comerciale, pentru combaterea delictelor silvice.

 In urma controalelor la o unitate comerciala de pe raza comunei Josenii Birgaului, s-a constatat ca in perioada 20 august - 20 octombrie a.c., a fost expediata cantitatea de 8,6 mc de material lemnos, in valoare de 4618,2 lei, fara documentele legale de livrare si fara a fi inregistrate expeditiile in evidentele societatii.

 Astfel au fost aplicate doua sanctiuni contraventionale conform Legii 171/2010, in valoare de 5000 lei s totodata s-a confiscat contravaloarea materialului lemnos expediat ilegal.

 De asemenea, la data de 21 octombrie a.c., politistii Biroului pentru combaterea delictelor silvice impreuna cu politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud si cei ai Serviciului de Actiuni Speciale au actionat pentru combaterea delictelor silvice.

 Cu ocazia acestei actiuni au fost constatate doua infractiuni la regimul rutier si au fost aplicate 16 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 25600 lei, din care 6 conform Legii 171/2010 - privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, in valoare de 13 000 lei.

 A fost ridicata in vederea confiscarii cantitatea de 7,55 mc de material lemnos.

***

La data de 21 octombrie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic un barbat, din Nasaud, in timp ce transporta cu o autoutilitara cantitatea de 1,5 mc de material lemnos, fara documente de provenienta legala.

 Conducatorul auto a fost sanctionat contraventional conform Legii 171/2010 cu amenda in valoare de 5000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat in vederea confiscarii.

 La aceeasi data, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic o autoutilitara, care transporta cantitatea de 3,95 mc de material lemnos, fara documente de provenienta legala.

 Politistii au aplicat sanctiuni contraventionale in valoare totala de 10 000 lei, iar materialul lemnos, in valoare de 700 lei a fost ridicat in vederea confiscarii.

***

La data de 21 octombrie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Beclean, au identificat in trafic un tanar, din Chiuza, in timp ce transporta cu un tractor, cantitatea de 2,5 mc de material lemnos, fara documente legale.

 Tanarul a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.

 

             

 

 

0 comentarii2373 vizualizări23 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0