Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Un tanar, de 24 ani s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

In noaptea de 30/31 octombrie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au oprit in trafic pentru control, un autoturism condus de un tanar, de 24 ani, din Beclean, pe DN 17, prin localitatea Reteag. Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In cauza, politistii au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

Pentru a ajunge in siguranta acasa la familiile dumneavoastra, NU conduceti vehicule daca ati consumat bauturi alcoolice! Puneti in pericol atat siguranta dumneavoastra, cat si a celorlalti participanti la trafic.

 Conform art. 336 din Codul Penal:" Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana, care la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange, se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda."

 

Politistii nasaudeni au desfasurat actiuni pentru combaterea delincventei juvenile si a absenteismului scolar.

 Ieri, 30 octombrie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Nasaud - Compartimentul de Ordine Publica au desfasurat o actiune in Nasaud, pentru prevenirea delincventei juvenile si victimizarii minorilor, precum si pentru combaterea absenteismului scolar.

 In cadrul actiunii au fost efectuate verificari in patru localuri de pe raza orasului, ocazie cu care au fost identificati 18 elevi, care au absentat de la orele de curs.

 In urma activitatilor desfasurate, politistii au intocmit informari catre unitatile de invatamant, cu datele elevilor depistati in timp ce absentau de la cursuri, in vederea luarii masurilor disciplinare care se impun.

 Astfel de actiuni vor fi organizate periodic, siguranta in scoli si prevenirea evenimentelor antisociale reprezentand o prioritate pentru politia bistriteana.

 

 

0 comentarii2681 vizualizări31 octombrie 2017




rss 2.0
rss 2.0