Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 11 Decembrie 2018 - 17656 vizitatori azi
Peste 750 de sanctiuni contraventionale aplicate conducatorilor auto care nu respecta regulile de circulatie.

In perioada 3-5 noiembrie a.c., politistii bistriteni au actionat pe raza intregului judet, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, supravegherea si monitorizarea traficului rutier pe principalele drumuri din judet si sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie,  punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice.

 Cu ocazia activitatilor desfasurate, politistii au constatat si aplicat 755 sanctiuni contraventionale, majoritatea conform OUG 195/2002 -  privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 170 000 lei.

Fata de  26  conducatori auto, politistii au luat masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase 11 certificate de inmatriculare.

 

Exemple: La data de 3 noiembrie a.c., un barbat, de 48 ani, din Prundu Birgaului, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin localitate, pe directia de deplasare Vatra Dornei-Bistrita, pe fondul neacordarii de prioritate a intrat in coliziune cu un autoturism, condus de un tanar, de 23 ani, din Bistrita Birgaului.

 In urma coliziunii a rezultat avarierea autoturismelor.

Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ in cazul barbatului de 48 ani si pozitiv in cazul tanarului de 23 ani.

 Tanarul de 23 ani a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

In noaptea de 03/04 noiembrie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai au depistat in trafic un barbat, de 31 ani, din Maieru, in timp ce conducea un autoturism, prin localitate, aflandu-se sub influenta alcoolului.

 Barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

In noaptea de 04/05 noiembrie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au identificat in trafic un tanar, de 19 ani, din Sant, in timp ce conducea un autoturism pe raza comunei, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In aceeasi noapte, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au depistat in trafic un barbat, de 29 ani, din Lunca Ilvei, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

Barbatul de 29 ani a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In ambele cazuri au fost intocmite dosare penale pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, respectiv conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

In noaptea de 05/06 noiembrie a.c., un tanar, de 22 ani, din judetul Buzau, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bsitrita, a efectuat un viraj la stanga, pierzand controlul volanului si intrand in coliziune cu un copac, din afara partii carosabile.

 Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Politistii Biroului Rutier continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

            

          ***

          La data de 5 noiembrie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai au depistat in trafic un barbat, de 51 ani, din Singeorz-Bai, in timp ce conducea o autoutilitara, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

 Barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

 

Actiuni silvice. Peste 26 mc de material lemnos confiscat in urma controalelor si a verificarilor de specialitate pe linie silvica.

 Saptamana trecuta, politistii Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru combaterea delictelor silvice cu sprijinul specialistilor din cadrul Garzii Forestiere Bistrita-Nasaud au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice.

 Cu ocazia controalelor si a verificarilor de specialitate efectuate la o unitate comerciala de pe raza comunei Sant, s-a constatat ca agentul economic detinea cantitatea de 23,02 mc de material lemnos, fara a avea documente de provenienta legala.

 Unitatea comerciala a fost sanctionata contraventional, cu amenda in valoare de 10 000 lei. Totodata cantitatea de material lemnos, in valoare totala de 3892,25 lei a fost confiscata si predata ocolului silvic Izvorul Somesul Mare.

 De asemenea, la data de 3 noiembrie a.c., in cadrul unei actiuni pe linie silvica, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au depistat in trafic o autoutilitara, care transporta cantitatea de 2 mc de material lemnos, fara documente legale.

 Conducatorul autoutilitarei a fost sanctionat contraventional conform Legii 171/2010, cu amenda in valoare de 5000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat in vederea confiscarii. Valoarea materialului lemnos confiscat este de 209 lei.

 La aceeasi data, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au depistat in trafic un tractor, care transporta cantitatea de 1,30 mc, fara a avea documente legale.

 Soferul tractorului a fost sanctionat contraventional, iar materialul lemnos a fost confiscat.

0 comentarii1148 vizualizări06 noiembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0