Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Circulati prudent si respectati regulile de circulatie!

Doua tinere prinse in flagrant in timp ce sustrageau bauturi alcoolice dintr-un super-market. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate de politisti. La data de 8 decembrie a.c., doua tinere de 22 ani, respectiv 17 ani au fost surprinse in flagrant delict, in timp ce sustrageau bauturi alcoolice, dintr-un super-market de pe raza municipiului Bistrita. Prejudiciul cauzat, in valoare de 486 lei, a fost recuperat in totalitate de politisti.

Politistii din cadrul Politiei municipiului Bistrita au intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de furt.

 Marfurile expuse in unitatea dumneavoastra comerciala sau banii lichizi vor fi intotdeauna in atentia infractorilor care va pot deposeda de aceste bunuri, daca nu puneti in practica masurile de siguranta prevazute de lege!

 

Politistii va aduc la cunostinta faptul ca, in conformitate cu art. 2 din  Legea nr. 333/ 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor: 

(1)  Ministerele si celelalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale si locale, regiile autonome, companiile si societatile nationale, institutele nationale de cercetare-dezvoltare, societatile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, indiferent de natura capitalului social, precum si alte organizatii care detin bunuri ori valori cu orice titlu, denumite in prezenta lege unitati, sunt obligate sa asigure paza acestora.

 In aceasta perioada, premergatoare sarbatorilor de iarna, politistii au in vedere intensificarea activitatilor de informare si verificare  a administratorilor de societati comerciale din judet, cu preponderenta a super-marketurilor, centrelor comerciale, statiilor de distributie a carburantilor, depozitelor de marfuri.

 

.

 

La data de 8 decembrie a.c., un tanar, de 19 ani, din Maieru, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17 D, prin localitate, pe fondul neadaptarii vitezei intr-o succesiune de curbe, a pierdut controlul acestuia, parasind partea carosabila si intrand in coliziune cu gard si un podet, dupa care a fost proiectat din nou pe carosabil.

 In urma accidentului a rezult ranirea conducatorului auto de 19 ani.

 De asemenea, tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

 Respectati regimul legal de viteza! Politistii rutieri reamintesc ca viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

 Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.

 In afara localitatilor, conducatorii auto incepatori trebuie sa respecte o viteza maxima cu 20 km/h mai mica decat viteza maxima admisa.

 

           

 

          Infractiuni la regimul circulatiei, constatate de politisti.

 La data de 9 decembrie a.c., politia a fost sesizata despre faptul ca in fata unei societati comerciale de pe raza localitatii Dobric se afla un autoturism avariat.

 In apropierea autoturismului au fost gasite si placutele de inmatriculare ale acestuia.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit ca autoturismul in cauza nu este inmatriculat si ca placutele de inmatriculare gasite au fost atribuite de fapt unui alt autoturism.

 S-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de punerea in circulatie a unui vehicul neinmatriculat si punerea in circulatie a unui vehicul cu numar fals de inmatriculare, faptele fiind inregistrate initial cu autor necunoscut.

 La data de 10 decembrie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au identificat un tanar de 23 ani, din Hasmasu Ciceului, banuit de comiterea faptelor.

 Ca urmare a extinderii cercetarilor, s-a constatat ca acesta nu detine nici permis de conducere.

 Cercetarile continua de politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, punerea in circulatie a unui vehicul neinmatriculat si punerea in circulatie a unui vehicul cu numar fals de inmatriculare.

 

     ***

La data de 9 decembrie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai au identificat in trafic un barbat, de 30 ani, din Ilva Mare, in timp ce conducea un autoturism, pe DJ 172 D, prin localitate, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca acesta avea suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 De asemenea, barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere si conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

De asemenea, la data de 10 decembrie a.c., politistii din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au depistat in trafic un barbat, de 34 ani, din Rodna, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17 D, fara a detine permis de conducere.

 In cauza, politistii au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 9 decembrie a.c., un barbat, de 67 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, nu a pastrat o distanta corespunzatoare si a intrat in coliziune cu doua autoturisme care circulau regulamentar in fata sa.

 Accidentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale.

Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii Biroului Rutier au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

In aceeasi zi, 9 decembrie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un barbat, de 42 ani, in timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenta alcoolului.

 Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Si in acest caz, s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

.

 

Politistii bistriteni actioneaza in permanenta pentru siguranta dumneavoastra.

 In perioada 8-10 decembrie a.c., politistii bistriteni au actionat pe raza intregului judet pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, precum si pentru reducerea riscului rutier, sanctionand pe cei care nu au respectat regulile de circulatie si au pus in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic.

 De asemenea politistii rutieri au monitorizat in permanenta traficul rutier pe tronsoanele de drum din zonele in care s-au inregistrat fenomene meteo nefavorabile.

 In urma activitatilor desfasurate in acest sfarsit de saptamana, politistii au constatat si aplicat 316 sanctiuni contraventionale conform OUG 195/ 2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 87 000 lei.

 Totodata, au fost constatate 8 infractiuni la regimul rutier, din care 3 fapte de conducere a unui autovehicul sub influenta alcoolului si 3 fapte de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fara permis de conducere.

 Fata de 15 conducatori auto a fost luata masura complementara de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase 5 certificate de inmatriculare.

 

 ATENTIE LA POLEI!

Chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei, gheata, zapada sau mazga, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.

Evitati actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie, deoarece autovehiculul pe care il conduceti poate derapa. Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos. Nu efectuati depasiri riscante!

Pentru a preintampina producerea unor evenimente rutiere nedorite, politistii rutieri recomanda de asemenea conducatorilor de autovehicule sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculul din fata, pentru a putea opri in conditii de siguranta!

 

 

 

0 comentarii2758 vizualizări11 decembrie 2017




rss 2.0
rss 2.0