Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Combaterea delictelor silvice si protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

In acest sfarsit de saptamana, pe raza Sectiilor de Politie Rurala Prundu Bargaului, Nasaud si Singeorz-Bai au fost organizate si desfasurate actiuni pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, fiind aplicate sanctiuni conform Legii 171/2010, in valoare de 10.000 lei si confiscata cantitatea de 5 mc material lemnos si 5 pomi de Craciun.

 Astfel, in cadrul actiunilor desfasurate pe linia controlului circulatiei materialului lemnos, politistii l-au depistat in trafic pe un barbat, de 46 de ani, din Tiha Birgaului, care transporta material lemnos, fara provenienta legala si ale caror capete erau vopsite  pentru a crea aparenta aplicarii unui dispozitiv de marcare. Acesta a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 5.000 lei, conform Legii 171/2010 si s-a dispus confiscarea materialului lemnos.

 De asemenea, pe DN 17 D, politistii din Beclean l-au depistat in trafic pe un barbat, de 45 ani, din judetul Arad, care transporta cu o autoutilitara 0,5 mc material lemnos si 5 pomi de Craciun, pentru care nu avea documente legale. Barbatul a fost sanctionat contraventional iar pomii de Craciun si materialul lemnos a fost ridicat in vederea confiscarii.

 

 

Mandat de executare a pedepsei inchisorii, pus in aplicare de politisti.

 La data de 16 decembrie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Bistrita, impotriva unei femei, de 52 ani, din Bistrita.

 Aceasta a fost condamnata la 1 an si 2 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de instigare la inselaciune si a fost incarcerata in Penitenciarul de maxima siguranta Gherla-Sectia Exterioara Cluj-Napoca.

 

 

 .

 

In acest sfarsit de saptamana, politistii au intensificat actiunile pentru prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, in tot judetul.  In vederea asigurarii unui climat de siguranta rutiera in randul participantilor la trafic, in perioada 16-17 decembrie a.c., politistii Serviciului Rutier, impreuna cu politistii de la formatiunile de profil din teritoriu au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 Astfel, in perioada mentionata, ca urmare a neregulilor constatate, politistii au retinut 17 permise de conducere si au retras 5 certificate de inmatriculare.

 De asemenea, in cadrul actiunilor desfasurate pe raza judetului, politistii au constatat mai multe infractiuni la regimul rutier, dintre care exemplificam:

 Ø La data de 16 decembrie a.c., politistii Biroului Rutier l-au depistat pe un barbat, de 38 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, cu viteza peste limita legala. Fiind testat cu aparatul etilotest, politistii au constatat faptul ca acesta consumase alcool inainte de a se urca la volan si a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei. Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 Ø La aceeasi data, pe raza localitatii Chintelnic, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita l-au identificat in trafic pe un barbat, de 32 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv, insa a refuzat prelevarea de mostre biologice necesara in vederea stabilirii alcoolemiei. S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducere a unui vehicul fara permis de conducere si refuz de recoltare de probe biologice.

 Ø La data de 17 decembrie a.c., pe raza localitatii Josenii Bargaului, politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului l-au depistat in trafic pe un tanar, de 29 de ani, din Bistrita Bargaului, care conducea un autoturism, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice. Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 Ø De asemenea, la aceeasi data, pe raza localitatii Rodna, politistii l-au identificat pe un tanar, de 26 ani, din localitate, care conducea un autoturism fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv si au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis si conducerea unui vehicul sub influenta bauturilor alcoolice.

 

.

 

In aceasta perioada, politistii de investigare a criminalitatii economice intensifica actiunile pentru protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

 In aceasta perioada, politistii de investigare a criminalitatii economice intensifica actiunile pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, in special in piete si targuri.

In acest context, la data de 16 decembrie a.c., politistii au efectuat controale in pietele si targurile organizate pe valea Bargaului si valea Somesului, ocazie cu care au fost constatate si aplicate sanctiuni contraventionale conform Legii 12/1990, in valoare totala de 30.000 lei.

Avand in vedere ca ne aflam in perioada premergatoare sarbatorilor de iarna, politistii de la Prevenire desfasoara actiuni de diseminare a unor materiale preventive pentru protejarea populatiei, prevenirea si combaterea infractiunilor, mai ales in zonele aglomerate.

Pentru a va bucura pe deplin de bunurile cumparate in aceasta perioada, Politia Romana va ofera cateva recomandari pentru protectia dumneavoastra.

 

Astfel, la cumparaturile in magazine, tineti cont de urmatoarele sfaturi:

ü Evitati sa aveti asupra dumneavoastra sume mari de bani, in numerar!

ü Cand achitati cumparaturile, nu scoateti toata suma de bani, ci numai necesarul platii contravalorii acestora!

ü Atunci cand efectuati plata cu cardul, tastati codul PIN cu discretie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

ü Furturile din buzunare si genti se comit in special in locurile aglomerate. Daca sunteti impins in astfel de locuri, verificati-va imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri ca nu sunteti victima unei inscenari a unui hot!

 

De asemenea, la cumparaturile on-line, politistii va recomanda sa:

     Nu furnizati codul numeric personal, seria si numarul de buletin, de la pasaport sau de la permisul de conducere, intrucat vanzatorul nu are nevoie de aceste informatii!  

    Documentati-va inainte de a participa la licitatiile prin internet, cu privire la obligatiile dumneavoastra in calitate de cumparator, dar si cu privire la obligatiile vanzatorului.

    Examinati feedback-ul vanzatorului, oferit de alti cumparatori. Daca acesta are un istoric negativ de tranzactionare, nu cumparati de la el.  

    Nu oferiti niciodata informatiile de pe card, daca site-ul nu foloseste o conexiune securizata si daca reputatia acestuia este indoielnica.  

    Verificati in browser numele site-ului prin intermediul caruia platiti, pentru a observa daca nu cumva este diferit fata de site-ul original. Accesati site-ul original direct si nu prin link-uri primite prin e-mail. 


 

 

0 comentarii2604 vizualizări18 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0