Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
Prejudiciu, in valoare de 1100 de lei, recuperat integral de politistii nasaudeni.

La data de 18 decembrie a.c., in urma activitatilor desfasurate intr-un dosar penal de furt, ramas initial cu autor necunoscut, politistii din cadrul Politiei Orasului Nasaud au identificat un barbat, de 24 de ani, din Nasaud, banuit de comiterea faptei.

 In cadrul cercetarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca, in noaptea de 04/05 mai 2016, tanarul ar fi sustras dintr-un magazin, situat pe raza localitatii Nasaud, mai multe produse, in valoare totala de 1100 de lei.

 Prejudiciul, in valoare de 1100 lei, a fost recuperat de politisti si restituit pagubitilor.

 

***

Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratul de Politie Judetean Bistrita-Nasaud atrage atentia asupra faptului ca perioada sarbatorilor de iarna este un bun prilej pentru ca spargatorii de locuinte sa profite de lipsa dumneavoastra de acasa pentru o perioada de timp mai lunga si sa actioneze.

 

Politistii va recomanda:

 -         Faceti-va o lista  de control cu toate masurile de siguranta ale locuintei si verificati-le inainte de plecarea in vacanta;

 -         Evitati  sa vorbiti despre plecarea in concediu, atat in fata necunoscutilor, cat mai ales pe retelele de socializare;

 -         Daca nu petreceti o  noapte acasa, lasati pe aceasta perioada scurta de timp o lumina aprinsa sau un aparat de radio pornit;

 -         In cazul in care plecati de acasa pentru o perioada mai lunga de timp rugati-va  prietenii sau vecinii sa treaca pe la dumneavoastra, ca sa ridice corespondenta, sa observe daca exista semne de fortare a unor cai de acces sau de patrundere in locuinta, dar si pentru a descuraja eventualii hoti;

 -         Montati  la vedere placute de atentionare cu privire la existenta unui sistem de securitate;

 -         Achizitionati si montati intrerupatoare care, la diverse intervale de timp, aprind si sting lumina automat.

 

.

 

 

"Muzica porneste de la inima si se adreseaza inimii"- George Enescu

 Tot din inima, pentru copiii pasionati de muzica, patru politisti au muncit benevol, aproape doua luni, pentru a renova sectia de muzica a Clubului Copiilor din Nasaud.

 In luna decembrie, nicio fapta buna nu ramane nerasplatita! Copiii care astazi se bucura ca au unde sa exerseze i-au rasplatit pe politisti cu o surpriza.

 Sectia de muzica vocal-instrumentala a Clubului Copiilor din Nasaud a fost modernizata datorita implicarii trupei de muzica REEA, care a organizat, printre altele, un concert caritabil in beneficiul acestor copii, exact in urma cu un an. Banii proveniti din vanzarea biletelor si din sponsorizari au fost investiti astfel incat copiii sa se poata bucura  de un loc in care sa viseze, creeze si sa isi exerseze pasiunea pentru muzica.

Pe langa banii adunati, timp de o luna si jumatate, patru colegi politisti nasaudeni au inchegat o echipa, si-au "daruit" timpul liber si au efectuat, benevol, toate lucrarile de renovare a salii care astazi aduna copiii pasionati de muzica, din zona Nasaudului.

Avand in vedere toate aceste lucruri,  politistii au avut parte de o surpriza, in prag de sarbatori. Elevii de la sectia de muzica a Clubului Copiilor din Nasaud, alaturi de profesori au organizat, in mare taina, un concert de colinde, i-au invitat pe politisti sa ii asculte  si le-au daruit lucruri facute manual, de catre ei, in semn de multumire.

 Pentru munca depusa, pentru timpul alocat celorlalti, pentru ajutorul acordat celor mai mici pasionati de muzica, saptamana trecuta, copiii si-au exprimat multumirile in cel mai simplu si  sincer mod, prin muzica. Trupa "Bloom", formata din elevi ai claselor a IX-a si a X-a -Colegiul National "George Cosbuc" a sustinut astfel  primul "live" pentru cei care le-au daruit locul in care pot sa exerseze si sa viseze.

 

Felicitari pentru implicare, Darius, Victor, Claudiu si Delu!

 

 

 

0 comentarii2744 vizualizări19 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0