Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 28 Septembrie 2021 - 14587
RECOMANDARI PENTRU INTOARCEREA IN SIGURANTA DIN MINIVACANTA DE CRACIUN.

In aceasta perioada politistii bistriteni actioneaza pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, pentru apararea patrimoniului public si privat si pentru siguranta traficului rutier si salvarea de vieti omenesti.

      In judetul Bistrita-Nasaud, in medie, peste 100 de politisti de la ordine publica, rutiera, arme, explozivi si substante periculoase, investigare a criminalitatii economice, actiuni speciale si investigatii criminale sunt la datorie pentru siguranta dumneavoastra.

 In perioada 25-26 decembrie a.c., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud au actionat pe principalele artere de circulatie, in vederea fluidizarii circulatiei si prevenirii evenimentelor rutiere, precum si prin intensificarea activitatilor specifice, potrivit competentelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteza sau sub influenta bauturilor alcoolice. Au fost folosite aparate radar in vederea prevenirii excesului de viteza.

 Astfel, au fost aplicate, la nivel judetean, 150 de sanctiuni, in valoare totala de 34.815 lei, ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice. Ca masura complementara, politistii au retinut 12 permise de conducere pentru diverse nereguli.

 Pentru a nu fi implicati in evenimente rutiere neplacute, politistii va recomanda sa conduceti prudent si sa adoptati un comportament preventiv in traficul rutier.

  

PENTRU INTOARCEREA IN SIGURANTA DIN MINIVACANTA DE CRACIUN, POLITISTII RECOMANDA CONDUCATORILOR AUTO:

  •  Adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum, meteo si trafic.  

       Circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare!

  •  Evitati actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie!

Actionarea brusca a sistemului de franare si a mecanismului de directie poate duce la deraparea autovehicului si implicit la pierderea controlului asupra acestuia. Folositi cu precadere frana de motor atunci cand rulati pe un carosabil alunecos si nu efectuati depasiri riscante!

  •  Pastrati in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculul din fata!

Politia Romana recomanda conducatorilor de autovehicule sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculul din fata, pentru a putea opri in conditii de siguranta!

  •  Folositi luminile de intalnire si pe timpul zilei, mai ales in conditii de vreme nefavorabila!

Pentru a fi vizibil in trafic, folositi luminile de intalnire si pe timpul zilei, mai ales in conditii de vreme nefavorabila. Curatati in permanenta farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta si geamurile laterale ale autovehiculului, asigurati buna functionare a stergatoarelor de parbriz si folositi corespunzator instalatia de ventilatie - climatizare!

 Adoptati un comportament preventiv in traficul rutier!

 

0 comentarii2877 vizualizări26 decembrie 2017
rss 2.0
rss 2.0