Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Tineri banuiti de comiterea unor infractiuni, identificati de politisti.

La data de 11 ianuarie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunii de furt calificat, fapta inregistrata initial cu autor necunoscut, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au identificat un tanar, de 18 ani, din Rodna, banuit de comiterea faptei.

 Tanarul este cercetat pentru faptul ca, la data de 19 decembrie 2017, ar fi sustras suma de 250 lei dintr-o locuinta de pe raza localitatii Maieru.

 Politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.

 

Hotii sunt inventivi, fii preventiv! Astfel politistii de la prevenire va recomanda:

 Usa de acces in locuinta trebuie sa fie solida si prevazuta cu cel putin doua incuietori cu sisteme si chei diferite, lant de siguranta si vizor. Sistemele de siguranta performante reduc considerabil riscul evenimentelor neplacute.

 Multe furturi din locuinta se comit  profitand de usa de acces neasigurata cu sistemul de inchidere. Cand va aflati in locuinta, asigurati usa  cu sistemul de siguranta deoarece hotii profita de aceasta neatentie si sustrag din hol bunurile pe care le gasesc la indemana.

 Cand lipsiti o perioada mai indelungata, rugati un vecin sa va  ridice corespondenta din cutia postala sau eventualele facturi prinse in usa si sa supravegheze perimetrul locuintei.

 Intrebati persoanele necunoscute care se afla in imobilul in care locuiti, pe cine cauta. Este o metoda extrem de eficace de descurajare a hotilor din locuinte.

 Asigurati un iluminat corespunzator pe casa scarilor.

Restrictionati accesul in imobil cu un sistem interfon. Atentie, acesta devine inutil daca se permite accesul tuturor persoanelor fara a fi verificata identitatea acestora.

 Daca ati pierdut cheia de la locuinta, inlocuiti imediat dispozitivul de inchidere. Acest lucru este recomandat si in cazul mutarii intr-o noua locuinta.

 Nu pastrati in casa sume importante de bani si nu faceti publice valorile pe care le detineti. Invatati copiii sa nu spuna nimanui despre bunurile detinute de familie.

 Nu permiteti copiilor sa deschida usa persoanelor necunoscute indiferent de motivele invocate. 

 Daca la usa dumneavoastra se prezinta persoane care vand sau solicita cumpararea unor produse, refuzati-le! Daca totusi doriti sa achizitionasi ceva in nici un caz nu le permiteti accesul in locuinta.

 Cereti sa vi se prezinte si verificati cu atentie legitimatia persoanelor care isi declina calitati oficiale; retineti numele acestora si institutia din care fac parte.

 

***

De asemenea, la aceeasi data, 11 ianuarie a.c., in cadrul cercetarilor efectuate intr-un dosar penal privind savarsirea infractiunii de distrugere, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au identificat doi tineri, de 22 ani, respectiv 23 ani, ambii din Lesui, banuiti de comiterea faptei.

 Cei doi sunt cercetati pentru faptul ca, in noaptea de 10/11 ianuarie a.c. ar fi spart geamurile si farurile unui autoturism, parcat in apropierea unui imobil de pe raza localitatii Lesu, cauzand un prejudiciu de aproximativ 1500 lei.

 Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de distrugere.

 

 

 

Mandat de execeutare a pedepsei inchisorii pus in aplicare de politistii de la investigatii criminale.

 La data de 11 ianuarie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Bistrita, impotriva unui barbat, de 43 ani, din Reteag.

 Acesta a fost condamnat la 6 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie.

 Barbatul a fost incarcerat in penitenciarul Bistrita.

 

 

Dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat pe drumurile publice.

La data de 11 ianuarie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai au oprit pentru control in trafic un barbat, de 49 ani, din Maieru, in timp ce conducea un autoturism  pe raza orasului Singeorz-Bai

 Cu ocazia verificarilor efectuate, politistii au constatat ca autoturismul in cauza figureaza ca fiind radiat din circulatie.

 A fost intocmit dosar penal pentru punerea in circulatie si conducerea unui autovehicul neinmatriculat pe drumurile publice.

 

 

Foto - arhiva Bistritanews.ro 

0 comentarii2814 vizualizări12 ianuarie 2018




rss 2.0
rss 2.0