Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 15 Decembrie 2018 - 6290 vizitatori azi
Doi tineri banuiti de comiterea unor furturi din locuinte, identificati de politisti.

Zilele trecute, in cadrul cercetarilor efectuate in mai multe dosare penale, privind savarsirea infractiunilor de furt si tentativa la furt, fapte inregistrate initial cu autor necunoscut, politistii Postului de Politie Rodna cu sprijinul politistilor din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, Actiuni Speciale, respectiv Criminalistic au identificat doi tineri de 19 si 17 ani, banuiti de comiterea faptelor, ambii fiind din Rodna.

 Cei doi sunt cercetati pentru faptul ca in cursul lunii ianuarie a.c., ar fi sustras mai multe bunuri din locuinte de pe raza localitatii Rodna, cauzand un prejudiciu total de aproximativ 2000 lei.

 Prejudiciul a fost recuperat in totalitate de politisti.

 Cercetarile continua de catre politistii Postului de Politie Rodna sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

 

Mandat de executare a pedepsei inchisorii pus in aplicare de politistii de la investigatii criminale.

 La data de 20 februarie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii, emis de Judecatoria Jibou, impotriva unui barbat, de 28 ani, din Dealul Stefanitei.

 Acesta a fost condamnat la 3 ani si 8 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

 Barbatul a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

Trei tineri din Tureac, banuiti de comiterea unui furt de arbori, identificati de politisti. Prejudiciu recuperat in totalitate.

 La data de 20 februarie a.c., in cadrul unor cercetari efectuate intr-un dosar penal, privind savarsirea infractiunii de furt de arbori, politistii Postului de Politie Josenii Birgaului au identificat trei tineri cu varstele cuprinse intre 17 si 19 ani, toti din Tureac. Fapta a fost inregistrata initial cu autor necunoscut.

 Cei trei tineri sunt cercetati pentru faptul ca, in noaptea de 2/3 decembrie 2017 ar fi sustras arbori, dintr-o padure de pe raza localitatii Tiha Birgaului, cauzand un prejudiciu in valoare de aproximativ 350 lei.

 Prejudiciul cauzat a fost recuperat in totalitate.

 Politistii continua cercetarile, sub aspectul comiterii infractiunii de furt de arbori.

 

Politistii bistriteni actioneaza zilnic pentru siguranta participantilor la trafic.

 Ieri, 20 februarie a.c., politistii rutieri bistriteni au actionat pe raza intregului judet pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere si pentru sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie, punand astfel in pericol atat siguranta lor, cat si a celorlalti participanti la trafic.

 Cu ocazia acestor activitati, la nivel judetean, au fost constatate si aplicate 200 de sanctiuni contraventionale, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 62 000 lei.

 De asemenea, fata de 12 conducatori auto a fost luata masura complementara de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice si au fost retrase 13 certificate de inmatriculare.

 

***

 La data de 20 februarie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un barbat, de 30 ani, din Vermes, in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat, pe raza municipiului Bistrita.

 A fost intocmit dosar penal pentru punerea in circulatie pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

 

Actiuni comune ale politistilor impreuna cu reprezentanti ai Registrului Auto Roman. 11 certificate de inmatriculare retrase pentru diverse nereguli constatate.

 La data de 20 februarie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud impreuna cu politistii din cadrul posturilor de politie Dumitra si Rodna si cu sprijinul reprezentantilor Registrului Auto Roman au desfasurat actiuni rutiere pe raza localitatilor Dumitra, Cepari si Tarpiu.

Actiunile au avut scopul de a verifica starea tehnica a autovehiculelor, inclusiv dotarea acestora cu anvelope corespunzatoare anotimpului si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Astfel, in cadrul acestor actiuni au fost constatate si aplicate 45 de sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de 7830 lei.

De asemenea, au fost retrase 11 certificate de inmatriculare pentru diferite nereguli constatate si au fost retinute 2 permise de conducere. Totodata a fost imobilizat un autoturism si a fost retinut un set de placute de inmatriculare.

 

Foto - arhiva Bistritanews.ro

0 comentarii938 vizualizări21 februarie 2018
rss 2.0
rss 2.0