Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 15 Decembrie 2018 - 6194 vizitatori azi
Politistii bistriteni continua actiunile pentru siguranta participantilor la trafic.

Ieri, 21 februarie a.c., politistii rutieri bistriteni au continuat actiunile pe raza intregului judet, pentru reducerea riscului rutier si sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie, punand astfel in pericol atat siguranta lor, cat si a celorlalti participanti la trafic.

 Cu ocazia acestor activitati, la nivel judetean, au fost constatate si aplicate peste 200 de sanctiuni contraventionale, conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 60 000 lei.

 De asemenea, fata de 19 conducatori auto a fost luata masura complementara de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice si au fost retrase 7 certificate de inmatriculare.

 

Infractiuni la regimul rutier, constatate in trafic de politisti. Trei barbati sunt cercetati pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 La data de 21 februarie a.c., in cadrul unei actiuni rutiere, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au oprit pentru control in trafic un barbat, de 38 ani, din Ilva Mica, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 172 D, prin localitate.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca acesta nu detine permis de conducere.

 

***

In aceeasi zi, 21 februarie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au depistat in trafic un alt barbat, de 33 ani, din Rodna, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

***

De asemenea, la data de 21 februarie a.c., politistii Serviciului Rutier au identificat in trafic un tanar, de 25 ani, din Livezile, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin localitatea Rusu Birgaului, avand suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 Cei trei barbati depistati in trafic conducand autovehicule fara sa detina permis de conducere au fost testati cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

 In toate cele trei cazuri, s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

NU CONDUCETI VEHICULE DACA NU DETINETI PERMIS DE CONDUCERE!

Conform art. 335 din Codul Penal: "Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana care nu detine permis de conducere constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani."

  

 

.

 

Politia orasului Singeorz-Bai sprijina demersurile preventive ale elevilor din cadrul Clubului Copiilor din localitate.

 Ieri, 21 februarie a.c., politistii din cadrul Politiei orasului Singeorz-Bai au raspuns pozitiv invitatiei cadrelor didactice ale Clubului Copiilor din Singeorz-Bai, de a desfasura activitati informativ-preventive, in cadrul prezentarii unor proiecte realizate de elevi, cu temele "Mirajul si tragedia drogurilor" si "O viata fara tutun, ofera un trai mai bun!"

 Elevii clubului i-au invitat pe politisti sa participe la o demonstratie teoretica cu privire la cunostintele pe care le au despre consecintele consumului de droguri, respectiv a tutunului.

 Astfel, politistii singeorzeni sprijina demersurile preventive ale elevilor din cadrul Clubului Copiilor si in acest scop au desfasurat activitati de informare, constientizare si prevenire atat a delincventei juvenile, cat si a consumului si traficului ilicit de droguri.

 De asemenea, acestia au purtat discutii interactive cu elevii, oferindu-le sfaturi si informandu-i cu privire la consecintele la care se expun in cazul consumului de droguri, a substantelor psihoactive, la efectele negative pe care acestea le au asupra sanatatii fizice si psihice si la pedeapsa pe care o risca persoana care consuma si face trafic ilicit de droguri.

 Totodata, in cadrul acestor activitati, elevilor le-au fost explicate regulile de circulatie pe care trebuie sa le respecte, atat in calitate de biciclisti, cat si de pietoni, pentru ca sa nu fie implicati in accidente rutiere si le-au fost oferite recomandari cu privire la siguranta in mediul on-line.

 La finalul activitatilor, toti cei prezenti au fost recompensati cu orare si pliante, toate cu mesaje preventive.

 

 

 

 

0 comentarii1050 vizualizări22 februarie 2018
rss 2.0
rss 2.0