Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 15 Decembrie 2018 - 6862 vizitatori azi
Actiuni in sistem integrat organizate de politistii bistriteni.

La data de 1 martie a.c., in cadrul  unor actiuni organizate in sistem integrat, politistii Serviciului de Ordine Publica, ai Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, cei din cadrul Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai si cu sprijinul Serviciului de Actiuni Speciale au desfasurat activitati pe Valea Ilvelor, pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale.

 Actiunile au vizat prevenirea si combaterea furturilor din patrimoniul public si privat, a infractiunilor cu violenta, a evenimentelor rutiere, a delictelor silvice, precum si prevenirea si combaterea evaziunii fiscale in domeniul produselor accizabile.

 Cu ocazia activitatilor desfasurate, au fost constatate si aplicate 26 de sanctiuni contraventionale, din care 20 conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, 2 conform Legii 12/1990 - privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite, 2 conform O.U.G. cu nr. 28/1999 rep. - privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 1 conform Legii 132/2017 - privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie si 1 la Legea 171/2010 - privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, in valoare totala de peste 16 000 lei.

 De asemenea, au fost retinute 2 permise de conducere, a fost imobilizat un autoturism pentru lipsa asigurarii obligatorie de raspundere civila, a fost ridicata in vederea confiscarii cantitatea de 2 mc de material lemnos si numerar in suma de 300 lei.

 

Exemple:

 La data de 1 martie a.c., a fost depistat in trafic, un barbat, de 30 ani, avand calitatea de sef district in cadrul unui ocol silvic, in timp ce transporta cantitatea de 2 mc de material lemnos, pe raza localitatii Rebrisoara, fara a avea documente de provenienta legala.

 In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca acesta ar fi transportat material lemnos, in mod repetat in baza aceluiasi aviz de insotire.

 Barbatul a fost sanctionat contraventional conform Legii 171/2010, cu amenda in valoare de 5000 lei, iar materialul lemnos in cauza a fost confiscat si predat ocolului silvic competent.

 

***

La aceeasi data, in urma cercetarilor efectuate intr-un dosar penal, privind savarsirea infractiunii de fals intelectual, politistii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice au identificat un barbat, de 45 ani, avand calitatea de padurar in cadrul unui ocol silvic, banuit de comiterea faptei.

 Acesta este cercetat pentru faptul ca, la data de 17 noiembrie 2017 ar fi emis in fals un aviz de insotire pentru o cantitate de 2 mc de material lemnos.

 Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de fals intelectual.

 

***

 

De asemenea, noaptea trecuta, in cadrul actiunii desfasurate, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au prins in flagrant delict un barbat, de 32 ani, din Singeorz-Bai, in timp ce taia fara drept si sustragea arbori dintr-o padure de pe raza comunei Magura Ilvei.

 In urma extinderii investigatiilor, s-a stabilit ca, in perioada 28 februarie - 2 martie a.c., ar fi taiat si sustras arbori din acea padure.

 Prejudiciul cauzat este in valoare de aproximativ 1900 lei si a fost recuperat partial.

 Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunilor silvice de taiere fara drept si furt de arbori.

  

 

 

    PENTRU SIGURANTA IN TRAFIC RESPECTATI REGULILE DE CIRCULATIE!

 La data de 1 martie a.c., in cadrul unei actiuni rutiere, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au oprit i trafic pentru control, un barbat, de 38 ani, din Orheiu Bistritei, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 173, prin localitate.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca autoturismul in cauza nu este inmatriculat.

 Astfel, s-a intocmit dosar penal pentru punerea in circulatie pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

0 comentarii1029 vizualizări02 martie 2018
rss 2.0
rss 2.0