Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 15 Decembrie 2018 - 7470 vizitatori azi
Politistii bistriteni la datorie pentru un inceput de saptamana in siguranta.

Ieri, 5 martie a.c., politistii bistriteni de la rutiera si ordine publica au actionat pe raza intregului judet pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica, precum si pentru reducerea riscului rutier.

 Cu ocazia activitatilor desfasurate, au fost constatate si aplicate peste 225 de sanctiuni contraventionale, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de aproximativ 58 000 lei.

 Totodata, fata de 10 conducatori auto a fost luata masura complementara de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase 8 certificate de inmatriculare.

 

Exemple: 

La data de 5 martie a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au oprit pentru control in trafic, un barbat de 31 ani, din Cluj-Napoca, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 152, pe raza comunei Sinmihaiu de Cimpie.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca barbatul are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 In cauza a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

In seara zilei de 5 martie, a.c., pe DN 17, pe raza localitatii Beclean, politistii de la ordine publica din cadrul Politiei orasului Beclean au efectuat semnale regulamentare de oprire in trafic unui autoturism, condus de o persoana necunoscuta. Aceasta persoana nu a oprit la semnalele politistilor, continuandu-si deplasarea in directia spre Dej.

 Astfel, politistii au procedat la urmarirea acestuia pana in municipiul Dej, judetul Cluj, unde cu sprijinul politistilor dejeni l-au depistat si ulterior l-au identificat, ca fiind un barbat, de 41 ani, din Cluj-Napoca.

 De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Fata de barbat a fost luata masura sanctionarii contraventionale pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice.

 

Politistii organizeaza actiuni impreuna cu reprezentantii Registrului Auto Roman, avand scopul de a verifica starea tehnica a autovehiculelor care circula pe drumurile publice.

La data de 5 martie a.c., politistii Postului de Politie Cosbuc impreuna cu politistii Postului de Politie Telciu si cu sprijinul reprezentantilor Registrului Auto Roman au desfasurat actiuni rutiere pe DN 17 C, pe raza localitatii Telciu.

Actiunile au avut scopul de a verifica starea tehnica a autovehiculelor, inclusiv dotarea acestora cu anvelope corespunzatoare anotimpului si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Astfel, in cadrul acestor actiuni au fost constatate si aplicate 17 sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de 3190 lei.

De asemenea, au fost retrase 5 certificate de inmatriculare pentru diferite nereguli constatate si a fost retinut 1 permis de conducere.

     

 

 

 

 

0 comentarii861 vizualizări06 martie 2018




rss 2.0
rss 2.0