Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Luni 25 Martie 2019 - 2214 vizitatori azi
Siguranta participantilor la trafic - prioritatea politistilor rutieri bistriteni.

La data de 4 aprilie a.c., politistii Serviciului Rutier au oprit in trafic, pentru control un barbat, de 63 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin localitatea Livezile. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ulterior, barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 Politistii rutieri au intocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu alcoolemie.

 

***

 

La aceeasi data, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat in trafic un barbat, de 37 ani, din Maieru, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 154, prin Sieu, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 De asemenea, barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 In cauza, a fost intocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

 

De asemenea, la data de 4 aprilie a.c., politistii rutieri din cadrul Politiei orasului Beclean au oprit in trafic pentru control, un barbat, de 50 ani, din Bistrita in timp ce conducea un autovehicul pe DN 17, prin Beclean.

 In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca barbatul nu detine permis de conducere corespunzator categoriei din care face parte autovehiculul.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare pozitiva.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea uni autovehicul fara permis de conducere.

 

Pentru a va putea bucura de sarbatorile pascale in siguranta, NU conduceti vehicule sub influenta bauturilor alcoolice sau fara a detine permis de conducere!

 Consumul de bauturi alcoolice reduce viteza de reactie si precizia miscarilor si poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor.

 Legea pedepseste aspru atat conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dupa ce conducatorul auto a consumat bauturi alcoolice, iar concentratia de alcool in sange depaseste limita legala, cat si conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fara permis de conducere!

 

Actiunile rutiere comune ale politistilor impreuna cu reprezentantii Registrului Auto Roman continua.

 Ieri, 4 aprilie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud impreuna cu reprezentanti ai Registrului Auto Roman au desfasurat actiuni rutiere pe raza de competenta, pentru cresterea gradului de siguranta rutiera in trafic.

Actiunile au avut scopul de a verifica starea tehnica a autovehiculelor si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Astfel, in cadrul acestor actiuni au fost constatate si aplicate 22 sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de 4350 lei, a fost retinut un permis de conducere si au fost retrase 5 certificate de inmatriculare pentru diferite nereguli.

 

.

 

MAI INFORMAT, MAI PREVENIT, MAI CONSTIENT. Siguranta cetatenilor - prioritatea politistilor bistriteni

 Politistii bistriteni informeaza cetatenii cu privire la cele mai intalnite metode de operare ale infractorilor.

 Avand in vedere ca ne aflam in perioada premergatoare a sarbatorilor pascale, in aceasta saptamana, politistii de la prevenire impreuna cu politisti de ordine publica au actionat pentru cresterea gradului de siguranta a cetatenilor, prin desfasurarea unor activitati de prevenire si informare, care au avut rolul de a oferi informatii utile pentru protejarea propriei persoane, a celor apropiati, a locuintei sau a bunurilor.

 Actiunile s-au desfasurat in zonele aglomerate: piete, targuri, gari, autogari, mijloace de transport in comun, strazi de pe raza municipiului Bistrita, respectiv oraselor Beclean si Nasaud.

 Actiunile s-au axat pe prevenirea furturilor din posete, genti, buzunare, a talhariilor, respectiv a inselaciunilor prin diverse moduri de operare.

 Politistii au purtat discutii interactive cu cetatenii, in special cu cei varstnici, carora le-au oferit informatiile necesare privind cele mai intalnite moduri de operare a infractorilor.

 Aceste discutii au avut scopul de a determina cetatenii sa adopte un comportament antivictimal, evitand astfel sa devina victimele unor infractiuni de furt sau inselaciune.

 De asemenea, pentru constientizarea cetatenilor, politistii au distribuit materiale cu mesaje preventive (afise, pliante).

 

Pentru prevenirea furturilor din posete, genti, buzunare, politistii bistriteni va recomanda:

 

nu purtati bani sau valori in buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile si cel mai des vizitate de catre hoti;

• feriti-va de priviri indiscrete cand scoateti banii;

• cand stati la rand, pentru a cumpara ceva, nu va inghesuiti si nu permiteti sa fiti inghesuit;

• daca stati la o coada priviti cu atentie celelalte persoane; daca simtiti ca asupra dumneavoastra se face pressing sau ca cineva s-a instalat in fata dumneavoastra si v-a acoperit vederea, verificati imediat geanta si locul unde tineti portofelul;

• siguranta posetei sa fie o grija permanenta pentru dumneavoastra; cand faceti diferite plati sau cumparaturi nu scoateti tot teancul de bani ci numai suma care trebuie;

• tineti geanta in fata, protejand-o cu mana;

• nu tineti banii, actele personale si cheile in acelasi loc;

• nu va laudati in public ca detineti asupra dumneavoastra sume mari de bani;

• urmariti cu atentie persoanele care transporta, ca din intamplare, obiecte de imbracaminte sau plase goale pe mana; un hot se foloseste de astfel de obiecte cand "opereaza", ca sa-si ascunda mana de privirile straine;

• aveti grija la folosirea cardurilor, la extragerea de numerar din bancomate; exista riscul sa fiti urmarit si sa va fie sustrasa suma de bani;

 

In mijloacele de transport in comun:

• cand asteptati autobuzul sau alt mijloc de transport in comun in statii aglomerate, dati dovada de vigilenta si atentie fata de conduita persoanelor de langa dumneavoastra;

• evitati sa cititi in mijloacele de transport in comun deoarece atentia va este diminuata si puteti deveni cu usurinta victimele hotilor de buzunare;

• pozitionati poseta/geanta in fata dumneavoastra, iar daca e posibil, intre corp si un element fix in autovehicul;

• daca va asezati pe scaun, tineti bagajele in brate, in nici un caz spre exterior ori spre vecinul de scaun;

• cand pozitia unui calator va impune sa va indepartati de bagaje, sau sa va schimbati pozitia, evitati-l;

• daca transportati sume mari de bani, evitati deplasarea cu mijloacele de transport in comun; apelati la o cunostinta cu autoturism, sau luati un taxi, de preferat de la o companie cunoscuta, de notorietate, unde va veti aseza pe locurile din spate;

• nu ezitati sa luati atitudine atunci cand sunteti martorul unei infractiuni;

• reclamati Politiei cazurile de prindere in flagrant a hotului pentru a curma activitatea infractionala a acestuia.

 

Totodata va reamintim:

  • Sa nu primiti in locuinta persoane care pretind ca sunt de la diverse societati comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat etc.), decat dupa ce solicitati prezentarea actului de identitate si a legitimatiei de serviciu;
  • Sa nu dati curs instructiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind ca au calitati oficiale.
  • Sa nu oferiti date personale despre dumneavoastra, rude sau vecini apropiati, daca sunteti abordati direct sau telefonic de persoane necunoscute, sub pretextul unor presupuse castiguri sau de catre indivizi care sustin ca sunt reprezentanti ai unor companii de telefonie, cablu sau banci;
  • In cazul in care sunteti contactati de persoane care pretind a fi o ruda apropiata sau sustin ca suna din partea acesteia si sustin ca au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, in care ar fi fost implicata, nu dati curs solicitarii, in ciuda impulsului imediat cauzat de reactia emotionala;

 

FOARTE IMPORTANT!

In situatia in care deveniti victima unei infractiuni, anuntati organele de politie la numarul unic de urgenta 112, apelabil de la orice telefon mobil sau fix, chiar si public, indiferent ca aveti sau nu credit ori cartela.

 

0 comentarii1764 vizualizări05 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0