Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 22 Ianuarie 2019 - 14696 vizitatori azi
MINIVACANTA DE 1 MAI IN SIGURANTA!

Politia bistriteana a fost la datorie, pe toata perioada minivacantei de 1 Mai, astfel incat intreaga comunitate sa se bucure in liniste si siguranta de aceste zile.  Peste 75 de permise de conducere retinute si amenzi aplicate in valoare de peste 187 000 lei. In perioada 27 aprilie - 1 mai a.c., politistii de la ordine publica si rutiera au actionat pe raza intregului judet, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si cresterea gradului de siguranta rutiera in trafic.

Actiunile au vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere: excesul de viteza si conducerea vehiculelor sub influenta alcoolului.

Cu ocazia activitatilor desfasurate, au fost constatate si aplicate peste 680 de sanctiuni contraventionale, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 187 000 lei.

Totodata, fata de 77 conducatori auto a fost luata masura complementara de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice si au fost retrase 13 certificate de inmatriculare.

 

Exemplificari:

La data de 27 aprilie a.c., politistii Biroului Rutier au actionat in trafic, pentru siguranta bistritenilor, ocazie cu care l-au depistat pe un barbat care conducea un autoturism, desi nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, l-au depistat pe un alt barbat care conducea un autoturism, desi consumase bauturi alcoolice (peste 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat). Ambii sunt cercetati pentru infractiuni la regimul circulatiei.

 

***

La data de 27 aprilie a.c., politia a fost sesizata de catre o persoana despre faptul ca, un barbat ar fi condus o autoutilitara, fiind sub influenta alcoolului si ar fi intrat in coliziune cu gardul unui imobil si cu un autoturism parcat.

La scurt timp, politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au identificat in trafic persoana care conducea autoutilitara in cauza. Este vorba despre un barbat, de 60 ani, din Prundu Birgaului.

Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,8 mg/l alcool pur in aerul expirat. A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

In noaptea de 28/29 aprilie a.c., politistii Biroului de Ordine Publica au identificat in trafic un tanar, de 23 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, aflandu-se sub influenta alcoolului.

In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, autoturismul in cauza nu este inmatriculat, iar placutele de inmatriculare aplicate apartin altui autoturism.

In cauza, s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului, conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, punerea in circulatie e drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat si punerea in circulatie a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare.

Fata de tanar a fost luata masura retinerii pentru 24 ore, iar la data de 30 aprilie a.c., a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, care a dispus luarea masurii preventive a arestului la domiciliu pentru o perioada de 30 de zile.

 

***

La data de 28 aprilie a.c., politistii Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului au efectuat semnale regulamentare de oprire in trafic unui autoturism care circula pe raza localitatii Tiha Birgaului. Autoturismul si-a continuat deplasarea, astfel politistii au procedat la urmarirea acestuia.

La un moment dat, persoana care conducea autoturismul in cauza, a oprit si a incercat sa fuga, dar a fost prins de politisti, care l-au identificat, ca fiind un tanar, de 20 ani, din Muresenii Birgaului.

Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicata fiind de peste 0,6 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 De asemenea, in cadrul verificarilor, s-a stabilit ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si fara permis de conducere.

 

***

La data de 28 aprilie a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic un tanar, de 26 ani, din Parva, in timp ce conducea un autoturism pe DJ 172 B, prin localitate, fiind sub influenta alcoolului.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,6 mg/l alcool pur in aerul expirat. Astfel, a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

In noaptea de 29/30 aprilie a.c., politistii Biroului Rutier au identificat in trafic un tanar, de 20 ani, din Arcalia, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, aflandu-se sub influenta alcoolului.

 Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

 De asemenea, la data de 30 aprilie a.c., politistii Biroului Rutier au oprit pentru control in trafic, un barbat, de 54 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului.  

 Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Conducatorii auto au fost condusi la spital, unde le-au fost prelevate cate doua mostre biologice, in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 In ambele cauze, s-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

In noaptea de 29/30 aprilie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au depistat in trafic un barbat, de 37 ani, din Dej, in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat, pe DJ 172 K, prin localitatea Ciresoaia, avand o alcoolemie de peste 0,7 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Astfel, barbatului i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat, sub influenta alcoolului si fara permis de conducere.

 

***

 

La data de 30 aprilie a.c., pe DJ 162, in Micestii de Cimpie, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au identificat in trafic un barbat, de 74 ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

 In cauza, a fost intocmit dosar penal pentru punerea in circulatie pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

 

***

La data de 30 aprilie a.c., politistii rutieri din Beclean au depistat in trafic un barbat, de 44 ani, din Nuseni, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin Beclean, fiind sub influenta alcoolului.

 Astfel, barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

In noaptea de 1/2 mai a.c., politistii Biroului Rutier au identificat in trafic un tanar, de 23 ani, din Buzias, judetul Timis, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

In noaptea de 1/2 mai a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat in trafic un barbat, de 37 ani, din Urmenis, in timp ce conducea o autoutilitara prin localitate, avand o alcoolemie de peste 0,7 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

In noaptea de 30 aprilie/1 mai a.c., politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic un tanar, de 20 ani, din Rebrisoara, in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat pe DN 17 D, prin localitate.

 A fost intocmit dosar penal pentru punerea in circulatie pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat.

 

***

La data de 30 aprilie a.c., un barbat, de 71 ani, din Telciu, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, a pierdut controlul acestuia, intrand in coliziune cu un gard.

 Accidentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,6 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiindu-i prelevate ulterior doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 

S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

 

 

0 comentarii910 vizualizări02 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0