Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 27 Mai 2020 - 23456 vizitatori azi
Taieri ilegale descoperite de politisti.

Politistii Serviciului de Ordine Publica efectueaza cercetari in cadrul unui dosar penal, inregistrat initial cu autor necunoscut, intocmit pentru comiterea  infractiunii de taiere ilegala de arbori. Din cercetarile efectuate a reiesit faptul ca, in cursul lunii iunie 2014, cu ocazia construirii unui drum forestier, pe raza comunei Sant, o societate de exploatare si prelucrare a materialului lemnos, cu sediul in localitatea Maieru ar fi taiat ilegal un numar de 18 arbori, de pe traseul drumului, cu o valoare de 3.846,51 lei, cioatele fiind apoi acoperite de pamant si descoperite de politisti cu ocazia cercetarii la fata locului.

 Cercetarile continua de politistii Biroului pentru Combaterea Delictelor Silvice sub aspectul comiterii infractiunii de taiere ilegala de arbori.

 

Respectati regulile de circulatie!

 La data de 17 mai a.c., in municipiul Bistrita, un barbat, de 44 de ani, din localitate,  in timp de conducea un autoturism, a surprins si accidentat usor o tanara, de 19 ani, din Feldru, care s-a angajat in traversarea strazii prin loc nepermis. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Cercetarile continua de catre politistii Biroului Rutier pentru comiterea infractiunii de "vatamare corporala din culpa".

 

****

La data de 17 mai a.c., politistii au fost sesizati de catre personalul medical din cadrul Spitalului Orasenesc Beclean despre faptul ca un barbat, din Malut ar fi fost ranit usor, ca urmare a unui accident rutier.

 Ca urmare a verificarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca, pe DJ 172F, in localitatea Malut, din cauza neasigurarii corespunzatoare la schimbarea directiei de mers, biciclistul ar fi fost acrosat de un autoturism care era angajat in depasirea regulamentara a acestuia si care  era condus de un barbat din judetul Harghita.

 Atat conducatorul auto, cat si biciclistul au fost testati cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost pozitiv in cazul biciclistului.

 Politistii din Beclean au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

***

 La data de 17 mai a.c., in orasul Singeorz- Bai, o minora, de 13 ani, din localitate, in timp ce se deplasa pe o bicicleta, pe directia Maieru-Ilva Mica, a fost ranita usor de un autoturism, condus de catre o femeie, de 40 de ani, din localitate.

 Din verificarile efectuate de politisti la fata locului a rezultat faptul ca minora ar fi incercat sa traverseze strada, insa nu s-a asigurat corespunzator, moment in care a fost acrosata de autoturismul care circula din spate.

 Conducatoarea auto a fost testata, rezultatul fiind negativ. Politistii din Singeorz-Bai au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 Conduceti prudent, fara bruscarea comenzilor autoturismului, asigurati-va temeinic inainte de efectuarea fiecarei manevre si evitati depasirile care, in conditii de vizibilitate redusa si carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectati regimul legal de viteza! Viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere in Romania.

Pietonilor le recomandam sa-si sporeasca atentia si sa traverseze numai dupa ce sunt siguri ca o pot face in siguranta. Este recomandat sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa.

Bicilistilor le recomandam sa circule cat mai aproape de marginea din dreapta a drumului , iar inainte de a schimba directia de mers, mai ales spre stanga sau la depasire, sa se asigure temeinic. De asemenea, inainte de a patrunde cu bicicleta pe arterele prioritare,  sa reduca viteza, sa se asigure temeinic si sa acorde prioritate de trecere celor in drept;

 

0 comentarii1624 vizualizări18 mai 2018
rss 2.0
rss 2.0