Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 21 Februarie 2020 - 3720 vizitatori azi
Prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

In vederea asigurarii unui climat de siguranta rutiera in randul participantilor la trafic, in perioada 1-3 iunie a.c., politistii Serviciului Rutier, impreuna cu politistii de la formatiunile de profil din teritoriu au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 Ca urmare a actiunilor desfasurate  in acest sfarsit de saptamana, au fost aplicate 405 sanctiuni contraventionale, majoritatea ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Valoarea totala a sanctiunilor este de 143.483 lei.

 Astfel, in perioada mentionata, ca urmare a neregulilor constatate, politistii au retinut 35 permise de conducere si au retras 9 certificate de inmatriculare.

 De asemenea, in cadrul actiunilor desfasurate pe raza judetului, politistii au constatat mai multe infractiuni la regimul rutier, dintre care exemplificam:

 La data de 3 iunie a.c., politistii au depistat-o in trafic, pe o tanara, de 27 de ani, din Rodna, care conducea un autoturism, desi nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Aceasta a fost testata cu aparatul etilotest, rezultatul fiind sub 0,10 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Cercetarile continua de catre politistii din Singeorz-Bai pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

****

La data de 3 iunie a.c., pe DJ 172, intre localitatile Figa si Beclean, un barbat, de 47 ani, din Sintereag, a fost depistat de politisti in timp ce conducea un autoturism care nu avea aplicate placute cu numere de inmatriculare. In urma verificarilor efectuate, politisii au stabilit faptul ca autoturismul este neinmatriculat.

 Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Cercetarile continua de catre politistii din Beclean, sub aspectul comiterii infractiunii de punerea in circulatie sau conducerea unui vehicul neinmatriculat.

 

Oboseala la volan poate fi cauza unui accident rutier!

 La data de 2 iunie a.c., pe DN 15A, pe directia Teaca-Reghin, un barbat, de 42 ani, din Tirgu-Mures, in timp ce conducea un autoturism, pe fondul oboselii, a atipit la volan si a intrat intr-un parapet metalic, de pe marginea drumului.

 In urma accidentului, o pasagera a fost ranita. Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ.

 Cercetarile continua de catre Serviciul Rutier, in cadrul unui dosar penal, intocmit pentru vatamare corporala din culpa.

 

Fara alcool la volan!

 La data de 3 iunie a.c., un tanar, de 22 de ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza intr-o curba, a pierdut controlul directiei de deplasare si a intrat in coliziune cu un autoturism care era parcat regulamentar.

 In urma testarii cu aparatul etilotest a conducatorului auto, rezultatul a fost de peste 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat si i-au fost prelevate doua mostre biologice in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 Cercetarile sunt efectuate de politistii Biroului Rutier, care au intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul cu alcoolemie peste limita legala.

***

 La data de 3 iunie a.c., un barbat, de 43 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, a acrosat un copac de pe marginea drumului, pe directia sa de deplasare.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, rezultatul a fost pozitiv, respectiv peste 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat.

S-a intocmit dosar penal pentru conducerea cu alcoolemie peste limita legala.

 

0 comentarii1533 vizualizări04 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0