Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 23 Ianuarie 2019 - 4252 vizitatori azi
Actiune rutiera comuna a politistilor din Telciu, Cosbuc si Zagra cu reprezentanti ai R.A.R.

Ieri, 4 iunie a.c., politistii Posturilor de Politie Telciu, Cosbuc si Zagra au organizat si desfasurat actiuni rutiere pentru prevenirea si combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, prin depistarea in trafic a tuturor celor care incalca regulile de circulatie si pun in pericol siguranta atat a lor, cat si a celorlalti participanti la trafic.

Actiunile s-au desfasurat pe raza comunelor Telciu, Cosbuc si Zagra si au participat si reprezentanti ai Registrului Auto Roman, care au verificat starea tehnica a autovehiculelor.

Echipele de control au urmarit verificarea sistemului de franare, a celui de reducere a zgomotului si a emisiilor poluante, a mecanismului de directie, instalatiei de iluminare/semnalizare, existentei si autenticitatii seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, precum si a legalitatii montarii si utilizarii luminilor de alta culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decat cele omologate.

De asemenea, a fost verificat sistemul de rulare (punti, roti, anvelope si suspensie), corectitudinea datelor din certificatul de inmatriculare si concordanta acestora cu datele si caracteristicile tehnice ale vehiculelor, detinerii inspectiei tehnice periodice si valabilitatea acesteia.

Astfel, au fost constatate si aplicate 12 sanctiuni contraventionale conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de 2175 lei.

Totodata, au fost retrase 4 certificate de inmatriculare pentru diferite abateri rutiere si a fost retinut un permis de conducere.

 

 

      Tanar depistat in trafic de politisti in timp ce conducea un ATV neinmatriculat si fara permis de conducere. 

 La data de 4 iunie a.c., pe raza localitatii Rebrisoara, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au depistat in trafic un tanar, de 17 ani, din localitate, in timp ce conducea un ATV, fara a avea aplicata placuta de inmatriculare.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca ATV-ul nu este inmatriculat, iar tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 In cauza, a fot intocmit dosar penal pentru punerea in circulatie pe drumurile publice a unui vehicul neinmatriculat, respectiv conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

1 comentariu819 vizualizări05 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0