Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Joi 21 Februarie 2019 - 1582 vizitatori azi
Interventia prompta a negociatorilor politisti a salvat viata unui tanar.

La data de 30 iulie a.c., ora 02.30, politia a fost sesizata prin SNUAU 112, despre faptul ca, un tanar, de 27 ani, din Dorolea, ameninta ca se sinucide si isi provoaca taieturi superficiale, pe corp. A intervenit cu operativitate o echipa de politisti din cadrul Sectiei 2 Politie Rurala Prundu Birgaului impreuna cu negociatori si politisti din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale, care au reusit sa-l convinga sa renunte. Ulterior, acesta a fost transportat la spital pentru a primi ingrijirile medicale necesare.

 In prezent, tanarul in cauza se afla in afara oricarui pericol.

 

O femeie de 30 de ani, din Josenii Bargaului a fost arestata pentru 30 de zile, dupa ce a fost surprinsa, in timp ce incerca sa sustraga bunuri, dintr-o locuinta din Bistrita.

 La data de 27 iulie a.c., o femeie, de 68 de ani, din Bistrita, a surprins in locuinta sa, in timp ce incerca sa sustraga bunuri, pe o femeie. Aceasta din urma, incercand sa scape, a muscat-o de brat.

 La fata locului au ajuns politistii de la Investigatii Criminale care au identificat-o ca fiind o femeie, de 30 de ani, din Josenii Bargaului si pe care au imobilizat-o si condus-o la audieri. Din investigatiile efectuate, politistii au stabilit faptul  ca, in perioada 11-12 iunie a.c., aceasta ar mai fi sustras, din aceeasi locuinta, suma de 4500 de lei, insa proprietarii nu au sesizat acest lucru.

 Aceasta a fost retinuta pentru 24 de ore, iar ulterior, fiind prezentata Judecatoriei Bistrita, a fost arestata preventiv pentru o perioada de 30 de zile.

 In prezent, femeia se afla in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud si este cercetata pentru furt si tentativa la infractiunea de talharie calificata.

 

Politistii de la Investigarea Criminalitatii Economice au actionat pentru combaterea evaziunii fiscale si protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

 Politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au organizat si desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale si protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

 In acest sens, la data de 28 iulie a.c., au fost desfasurate controale si verificari de specialitate la diversi agenti economici de pe raza municipiului Bistrita si a comunei Prundu Bargaului, fiind constatate mai multe nereguli.

 In urma activitatilor desfasurate au fost aplicate 10 sanctiuni contraventionale (9 sanctiuni la Legea 12/1990 si o sanctiune conform OUG 28/1999), in valoare totala de 20.000 lei si au fost confiscate bunuri in valoare de 60 de lei.

 

Controale efectuate de politistii Biroului pentru combaterea delictelor silvice.

 La data de 27 iulie a.c., politistii de combaterea delictelor silvice, impreuna cu specialisti ai Garzii Forestiere Bistrita-Nasaud au efectuat controale la Ocolul Silvic Tihuta Colibita.

 Astfel, ca urmare a neregulilor constatate, a fost dispusa ridicarea in vederea confiscarii a 34,01 mc de material lemnos, in valoare de 7.554 lei. In cadrul verificarilor, politistii au constatat faptul ca materialul lemnos, obtinut din exploatarea a 3 partide aflate in gestiunea unui padurar din cadrul ocolului silvic ar fi fost expediat fara avize de insotire.

 De asemenea, din cercetarile efectuate  a mai rezultat ca in perioada 13-14 iunie a.c.,  padurarul ar fi exploatat in afara termenelor prevazute in autorizatie12 arbori, cu un volum de 17 mc si o valoare de 9.020,59 lei.

 Ca urmare a celor constatate, politistii au dispus confiscarea a 51,01 mc material lemnos, in valoare totala de 16.574 lei.

 

Peste 50 mc de material lemnos, fara documente de provenienta legala a fost confiscat de politisti.

 La data de 27 iulie a.c., in cadrul actiunilor pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, politistii impreuna cu reprezentanti ai Garzii  Forestiere judetene Bistrita-Nasaud au dispus confiscarea cantitatii de 53 de mc material lemnos detinuta de un barbat, din Agries.

 Din verificarile efectuate, a rezultat faptul ca, intreaga cantitate, in valoare de 8.798 lei, nu avea documente din care sa rezulte provenienta legala a acesteia.

 Barbatul in cauza a fost sanctionat contraventional cu amenda in valoare de 6.000 de lei.

 

RECUNOASTEM, mai putem fi surprinsi…

 La data de 28 iulie a.c., politistii Sectiei 6 l-au oprit in trafic, pentru control, pe un tanar, de 17 ani din Ileanda, judetul Salaj, care conducea un moped pe raza localitatii Mititei.

 Desi nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, tanarul a parcurs peste 80 de km. S-a ales cu dosar penal si este cercetat pentru comiterea infractiunii de conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

La aceeasi data, pe DJ 173, in Orheiu Bistritei, politistii l-au oprit in trafic la timp, pe un barbat, de 45 ani, din Jelna, care conducea un autoturism, desi avea permisul suspendat.

 Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste1,20 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Cercetarile continua de politistii Sectiei 1, in cadrul unui dosar penal intocmit pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

La data de 29 iulie a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un  barbat, de 52 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului, aflandu-se sub influenta alcoolului.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,85 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Totodata, in urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca barbatul nu detine permis de conducere.

 In cauza, a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si fara permis de conducere.

 

***

De asemenea, in noaptea de 29/30 iulie a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au identificat in trafic un barbat, de 50 ani, din Bistrita, in timp ce acesta conducea un autoturism prin Lechinta, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,90 mg/l alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

0 comentarii910 vizualizări30 iulie 2018
rss 2.0
rss 2.0