Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 08 August 2020 - 3580 vizitatori azi
PENTRU SIGURANTA IN TRAFIC - RESPECTATI NORMELE RUTIERE!

La data de 2 august a.c., politistii Biroului Rutier au depistat in trafic un tanar, de 16 ani, din Budacu de Jos, in timp ce conducea un moped, pe raza municipiului Bistrita, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fara permis de conducere.

 

***

De asemenea, la aceeasi data, politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au identificat in trafic un barbat, de 38 ani, din Sacalaseni, judetul Maramures, in timp ce conducea un autoturism neinmatriculat pe raza localitatii Reteag.

In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca barbatul are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 

Astfel, pentru a avea parte de un sfarsit de saptamana fara evenimente rutiere nedorite, politistii rutieri fac urmatoarele recomandari conducatorilor auto:

Sa circule cu viteza adaptata conditiilor din trafic, in special cand se circula in coloana si nu uitati de politetea rutiera. De asemenea, pentru un plus de siguranta, in mers, sa mareasca distanta dintre vehicule.

Sa conduca prudent, fara bruscarea comenzilor autoturismului, sa se asigure temeinic inainte de efectuarea fiecarei manevre si sa evite depasirile care, in conditii de vizibilitate redusa si carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Sa respecte regimul legal de viteza! Politistii rutieri reamintesc ca viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere

 

De asemenea, recomandam pietonilor:

Sa traverseze drumul public numai prin locurile special amenajate (pe trecerea pentru pietoni) si la culoarea verde a semaforului electric, acolo unde exista.

Sa nu traverseze niciodata in fuga pe marcajul pietonal, indiferent de urgenta existenta la un moment dat.

Sa se asigure permanent, chiar si atunci cand se afla pe trecerea pentru pietoni, ca traversarea se poate face in conditii de siguranta (vehiculele sunt oprite inaintea marcajului pietonal, in special cand drumul are mai multe benzi de circulatie pe sens).

Sa nu traverseze prin fata sau prin spatele mijloacelor de transport in comun, atunci cand acestea sunt oprite in statie.

Sa nu se deplaseze pe partea carosabila, iar acolo unde nu exista trotuar sau acostament (preponderent in mediul rural), sa se deplaseze pe partea stanga a drumului, cat mai aproape de marginea acestuia.

Sa nu lase copiii sa traverseze singuri. Acestia sunt imprevizibili si nu pot aprecia corect distantele si vitezele. Nu uitati! - copiii imita comportamentul rutier al adultilor.

 

 

0 comentarii2401 vizualizări03 august 2018
rss 2.0
rss 2.0