Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
52 de conducatori auto au ramas fara permis de conducere.

Acestia au depasit 50 km/h, viteza maxima admisa pe tronsonul de drum pe care au fost depistati. In perioada 10-12 august a.c., politistii de la ordine publica si rutiera au actionat pe raza intregului judet, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si cresterea gradului de siguranta rutiera in trafic.

 Actiunile au vizat combaterea uneia dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere: excesul de viteza.

 Cu ocazia activitatilor desfasurate, au fost constatate si aplicate aproximativ 450 de sanctiuni contraventionale, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 170 000 lei.

 Au fost retinute 71 de permise de conducere, dintre care 52 pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 10 pentru depasiri neregulamentare, iar restul fiind pentru alte abateri pentru care legea prevede masura complementara de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce. Totodata, au fost retrase 5 certificate de inmatriculare.

 

In acest sfarsit de saptamana, politistii bistriteni au actionat pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si prevenirea accidentelor rutiere.

 La data de 11 august a.c., politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au oprit pentru control in trafic un barbat, de 28 ani, din judetul Mures, in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii Dipsa.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat ca acesta are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 De asemenea, barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

 Cercetarile continua sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La aceeasi data, 11 august a.c., pe DN 15 A, prin localitatea Saratel, politistii Sectiei 1 Politie Rurala Bistrita au depistat in trafic un tanar, de 24 ani, din judetul Brasov, in timp ce conducea un autoturism, fara sa detina permis de conducere.

 In cauza, a fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La data de 9 august a.c., pe DJ 172 B, prin Rebra, politistii Sectiei 6 Politie Rurala Nasaud au identificat in trafic un tanar, de 17 ani, din localitate, in timp ce conducea un moped neinmatriculat si fara sa detina permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 S-a intocmit dosar penal pentru punerea in circulatie pe drumurile publice a unui vehicul neinmatriculat si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

 

***

 

La data de 12 august a.c., politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au depistat in trafic un barbat, de 44 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin localitatea Sintereag, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare pozitiva. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 A fost intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

***

 

La data de 12 august a.c., un barbat, de 44 ani, din Chiochis, in timp ce conducea un tractor pe DJ 172 A, prin localitate, a pierdut controlul acestuia, intrand in coliziune cu gardul unui imobil.

 In urma verificarilor efectuate, politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean au stabilit ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar tractorul in cauza nu este inmatriculat.

 De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii continua cercetarile pentru comiterea infractiunilor de conducerea unui vehicul neinmatriculat, fara permis de conducere si sub influenta alcoolului.

 

***

La data de 12 august a.c., politistii rutieri din Nasaud au depistat in trafic un tanar, de 24 ani, din Podirei, in timp ce acesta conducea un autovehicul, fara a detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 De asemenea, in urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca autoturismul in cauza nu este inmatriculat.

 S-a inregistrat dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducerea unui autovehicul neinmatriculat si fara permis de conducere.

 

***

 

            Doi soferi sunt cercetati pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului, dupa ce au condus acelasi autoturism.

 In noaptea de 12/13 august a.c., pe DJ 172 D, pe raza localitatii Magura Ilvei, politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au oprit in trafic pentru control un tanar, de 19 ani, din Lesu, in timp ce conducea un autoturism.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca, tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule si emana halena alcoolica.

 A fost condus la sediul politiei, in vederea testarii cu aparatul etilotest. La scurt timp,  politistii au oprit acelasi autoturism, condus de un tanar, de 22 ani, care initial era pasager.

 Ambii au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind pozitive.

 Cei doi tineri sunt cercetati pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

 

 

0 comentarii2807 vizualizări13 august 2018




rss 2.0
rss 2.0