Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
PRETUITI VIATA - FARA ALCOOL LA VOLAN!

In dimineata zilei de 27 august a.c., un tanar, de 21 ani, din Rodna, in timp ce conducea un autoturism pe raza localitatii Sant, a pierdut controlul acestuia, intrand in coliziune cu un imobil din afara partii carosabile. In urma accidentului rutier a rezultat ranirea tanarului de 21 ani si a unui alt tanar, de 20 ani, pasager in autoturism.

 Soferul de 21 ani a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 Politistii rutieri din Singeorz-Bai au intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa si conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

Pieton, care circula neregulamentar pe partea carosabila, accidentat de un autoturism - Reamintim pietonilor sa nu se deplaseze pe partea carosabila, iar acolo unde nu exista trotuar sau acostament (preponderent in mediul rural), sa se deplaseze pe partea stanga a drumului, cat mai aproape de marginea acestuia.

La data de 27 august a.c., un tanar, de 21 ani, din Budacu de Sus, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17 D, prin Sant, ar fi efectuat manevra de mers inapoi, moment in care a surprins si accidentat un barbat, de 59 ani, din localitate, care se deplasa neregulamentar pe partea carosabila.

 Accidentul rutier s-a soldat cu ranirea barbatului de 59 ani, care a fost transportat la spital pentru a primi ingrijirile medicale necesare.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare negativa in cazul conducatorului auto si pozitiva in cazul pietonului.

 A fost inregistrat dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

 

    Circulati prudent si respectati regulile de circulatie!

La data de 27 august a.c., un barbat, de 37 ani, din judetul Botosani, in timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin localitatea Cristestii Ciceului si avand directia de deplasare Beclean - Dej, pe fondul nepastrarii unei distante corespunzatoare, a intrat in coliziune cu autoturismul care circula in fata sa, condus de un barbat, de 29 ani, din Zagra.

 In urma impactului, autoturismul condus de barbatul de 29 ani a fost proiectat in autoturismul din fata, condus de un barbat, de 52 ani, din Tirlisua.

 Accidentul rutier s-a soldat cu ranirea soferului din judetul Botosani si a unei pasagere de 48 ani.

 Cei trei conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative in cazul barbatilor de 37 ani, respectiv 29 ani si pozitiv in cazul barbatului de 52 ani.

 Politistii rutieri din Beclean efectueaza in continuare cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

Update - Accident mortal in localitatea Dipsa

La data de 26 august a.c., un tanar, de 24 ani, din Viile Tecii, in timp ce conducea un autoturism pe DN 15 A, prin Dipsa, pe fondul vitezei excesive ar fi pierdut controlul acestuia, a parasit partea carosabila si a intrat in coliziune cu un capat de pod.

 In urma accidentului rutier a rezultat decesul unui tanar, de 15 ani si ranirea altor 4 tineri cu varste cuprinse intre 15 si 24 ani.

 Tanarul de 24 ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar in urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit ca acesta are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

 Astfel, la data de 27 august a.c., fata de tanarul de 24 ani, a fost luata masura retinerii pentru 24 ore, sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa. Acesta urmeaza sa fie prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, cu propunere de luare a unei masuri preventive.

 

Tanar prins in flagrant de catre politistii Postului de Politie Transporturi Feroviare Beclean pe Somes, imediat dupa savarsirea unei fapte de furt calificat.

 La data de 27 august a.c., politistii Postului de Politie Transporturi Feroviare Beclean pe Somes au fost sesizati despre faptul ca, o persoana necunoscuta ar fi sustras un telefon mobil, dintr-o camera de serviciu din incinta statiei CFR Beclean pe Somes, in valoare de 2200 lei, dupa care s-ar fi urcat in trenul care circula pe directia Beclean - Dej.

 Politistii de la transporturi feroviare au actionat cu operativitate, procedand la urmarirea trenului respectiv, iar in statia CFR de pe raza localitatii Reteag au prins in flagrant persoana banuita de comiterea faptei de furt, care a fost identificata ulterior, ca fiind un tanar, de 20 ani, din municipiul Dej, judetul Cluj.

 In urma controlului corporal, politistii au gasit telefonul mobil in cauza, care a fost predat persoanei pagubite.

 Politistii continua cercetarile sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.

 

.

Politistii bistriteni in vizita la copiii din programul "Tabara Solidaritatea"

 Vineri, 24 august a.c., politistii din cadrul Serviciului Rutier, Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, respectiv relatii publice au organizat o activitate de prevenire  la Centrul de cazare pentru tineret din Singeorz Bai. Beneficiarii au fost 105 copii, cu varste cuprinse intre 4 si 17 ani, participanti la programul national  "Tabara Solidaritatea".

 Acest program, initiat de Ministerul Tineretului, consta in organizarea de tabere gratuite pentru copiii si tinerii proveniti din familiile ale caror case au fost afectate de inundatiile din vara. Copiii cazati la Singeorz-Bai fac parte din familii sinistrate din judetul Botosani.

 Politistii au pregatit pentru copii materiale preventive pe diverse teme si au avut discutii privind evitarea victimizarii lor. Politistii rutieristi i-au invitat in autospeciala de politie unde copiii s-au distrat cu radarul si semnalele luminoase si acustice. In urma lectiilor preventive, cei mici au primit "certificate de partener al politiei".

 Spre incantarea lor, copiii au fost amprentati de catre politisti, iar amprenta personala a fost pusa intr-un breloc si data drept cadou fiecaruia.

 La finalul actiunii, politistii le-au daruit copiilor sinistrati si cate o inghetata, drept cadou pentru buna purtare si multitudinea de informatii preventive pe care le-au dobandit.     

 Actiunea politiei face parte din campania "Vacanta in siguranta", ce are ca scop crestere a gradului de siguranta a elevilor si tinerilor pe timpul vacantei de vara.

 

Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii

 

 

0 comentarii2905 vizualizări29 august 2018




rss 2.0
rss 2.0