Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Circulati prudent si respectati regulile de circulatie!

La data de 5 septembrie a.c., pe raza judetului, politisti bistriteni de la rutiera si ordine publica au desfasurat actiuni pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si prevenirea accidentelor rutiere. Politistii rutieri au actionat pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere si salvarea de vieti, reducerea riscului rutier, precum si sanctionarea celor care nu respecta regulile de circulatie,  punand in pericol siguranta circulatiei pe drumurile publice.

 Totodata, actiunile politistilor vizeaza depistarea atat a celor care conduc sub influenta bauturilor alcoolice si cu viteza excesiva, cat si a celor care nu acorda prioritate pietonilor sau care traverseaza neregulamentar strada.

 In urma activitatilor desfasurate, la nivel judetean, au fost aplicate peste 125 de sanctiuni contraventionale, majoritatea ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 43000 lei.

 Fata de 11 conducatori auto a fost luata masura complementara a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice si au fost retrase 5 certificate de inmatriculare, pentru diverse abateri.

 

Politistii rutieri atrag atentia asupra respectarii regimului legal de viteza si adaptarii vitezei la conditiile de drum,  intrucat viteza excesiva si cea neadaptata la conditiile meteo, de drum sau trafic, reprezinta principalul factor generator al accidentelor rutiere in Romania.

 Politia Romana va reaminteste ca VITEZA cauzeaza si agraveaza accidentele de circulatie. Le cauzeaza pentru ca reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului si le agraveaza intrucat socul e mai puternic, iar consecintele dramatice.

 Viteza scade vizibilitatea, reducand campul vizual al soferului la zona centrala a drumului.

 Nu uitati! Cu cat viteza este mai mare, socul produs de accident este mai mare, iar consecintele mai grave. Viteza induce stres intrucat il obliga pe sofer sa recepteze un volum mai mare de informatii intr-un timp mai scurt si ii scade vigilenta.

 Nu va urcati la volan, daca ati consumat bauturi alcoolice! Pe langa posibilitatea producerii unui accident rutier, soferii care conduc sub influenta bauturilor alcoolice trebuie sa stie ca risca si inchisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sanctiunea prevazuta de lege pentru cei depistati in trafic cu o imbibatie alcoolica de peste 0,8 g/l alcool pur in sange. De asemenea, pe timpul cercetarii permisul este retinut fara drept de circulatie.

 

0 comentarii2716 vizualizări06 septembrie 2018




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0