Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Miercuri 21 August 2019 - 9006 vizitatori azi
MESAJUL POLITIEI ROMANE, LA INCEPUTUL ANULUI SOLAR 2018 - 2019.

Suntem intr-un moment emotionant, un moment in care, dupa o bine-meritata vacanta, copiii se gandesc ca vor ajunge intr-un loc care le ofera o lume a cunoasterii, a experientelor, chiar daca de astazi vin diminetile in care se vor trezi mai devreme. Pentru unii, este o prima experienta, un inceput de drum, o ocazie de a intalni noi colegi sau prieteni. Pentru altii, e un moment in care sunt reluate lectiile si vechile activitati, in procesul de formare si informare.

 Pentru dumneavoastra, cadre didactice, este o continuare a procesului educativ, in care le sunteti alaturi elevilor, ii ajutati sa devina adulti responsabili si implicati si ii indrumati in pregatirea lor pentru viata.

 Pentru parinti, inceputul anului scolar marcheaza o perioada in care sustinerea copiilor este prioritara, dar reprezinta, in acelasi timp, si un moment de rememorare a propriei copilarii.

 Incepem un nou an scolar impreuna, elevi, cadre didactice, parinti, politisti, in care ne dorim ca, dupa emotia de astazi, colaborarea scoala - familie - politie sa reinceapa, cu implicare si incredere, astfel incat, eforturile noastre sa le asigure copiilor un mediu sigur.

 Voua, elevilor, Politia Romana va ureaza sa aveti parte de un an plin de reusite, cu rezultate foarte bune si provocari depasite cu succes. Va garantam ca, printre cei care va ofera sprijin, siguranta si intelegere, ne aflam si noi, politistii. Cand nu stiti ceva, intrebati-ne, cand aveti o problema, apelati cu incredere la noi, cand vreti sa ajutati pe cineva si nu reusiti singuri, va vom ajuta si noi!

 Stimate cadre didactice, atat obiectivul nostru, cat si al dumneavoastra, este acela de a oferi o educatie sanatoasa copiilor, dincolo de informatiile din manuale sau din programa scolara, prin transmiterea valorilor de corectitudine, toleranta si respect.

 Pentru dumneavoastra, parinti, mesajul nostru este ca va vom sprijini in efortul de a le fi aproape copiilor, de a le cunoaste dorintele si preocuparile. Ei au nevoie de atentie, de protectie si de indrumare si de aceea, printre cele mai importante lucruri pe care le putem oferi sunt timpul si deschiderea noastra.

 Va asiguram ca va vom fi alaturi, in apropierea unitatii de invatamant, pe traseele catre scoala si spre casa. Vom concepe si desfasura programe si activitati de informare si prevenire, vom fi la intalniri cu elevii si le vom spune cum sa actioneze atunci cand sunt pusi in situatii dificile pe strada, la scoala, cand sunt singuri acasa sau folosesc internetul.

 Speram ca aceasta zi sa ramana o frumoasa si puternica amintire. Va uram tuturor un an scolar plin de reusite si impliniri si va asiguram de intreaga noastra disponibilitate de colaborare, ca parteneri in procesul de educatie.

 

.

 

Dragi elevi, pentru un bun start in noul an scolar si pentru o siguranta de nota 10, POLITIA va recomanda: 

In drumul spre scoala

 Nu vorbiti cu persoane necunoscute si nu le insotiti chiar daca va roaga sau va promit cadouri.

 Nu va jucati cu telefonul mobil pe strada.

  Daca sunteti in pericol, strigati dupa ajutor si cereti sprijinul celor din jur.

 

          Siguranta rutiera

  Traversati strada pe trecerea pentru pietoni fara sa alergati si doar dupa ce v-ati asigurat.

  In zonele cu semafoare, traversarea se face numai la culoarea verde a acestora.

  Nu va jucati pe partea carosabila a drumurilor publice.

 

          La scoala

  Alertati imediat personalul de securitate sau cadrele didactice daca sunteti martori la o cearta sau incaierare.

  Semnalati profesorilor daca in jurul scolii se afla persoane care lovesc, ameninta ori pretind bani sau alte bunuri elevilor.

  Nu reactionati violent daca intrati intr-o disputa cu alti elevi.

 

          Acasa

  Cand sunteti singuri acasa, nu deschideti usa persoanelor necunoscute, nici macar atunci cand pretind ca sunt trimise de parintii vostri.

  Daca cineva forteaza usa de la intrare, produceti zgomote puternice si alertati vecinii.

  Nu parasiti locuinta fara acordul parintilor.

 

 

 

 

 

0 comentarii1176 vizualizări10 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0