Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Conduceti prudent, respectati regulile de circulatie!

Tanar cercetat pentru furt in scop de folosinta si conducerea unui autovehicul fara permis de conducere. Ieri, 19 septembrie a.c., politistii Biroului Rutier au oprit in trafic un tanar, de 18 ani, din Crainimat, in timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrita, fara sa respecte regulile de circulatie.

 In cadrul verificarilor efectuate, politistii au stabilit ca tanarul in cauza nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus l-ar fi luat fara stirea proprietarului.

 De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de furt in scop de folosinta si conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere.

 

NU conduceti vehicule daca nu detineti permis de conducere! Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani.

 De asemenea, dat fiind faptul ca in majoritatea cazurilor autorii profita de neglijenta manifestata de catre proprietari in ceea ce priveste asigurarea bunurilor personale, respectiv autovehicule lasate neasigurate si cu cheile in contact, politistii va sfatuiesc sa tineti cont de urmatoarele recomandari:

  • Ø de fiecare data cand parasiti autoturismul, nu lasati la vedere obiecte de valoare care atrag interesul din partea hotilor ( genti de voiaj, posete, borsete, genti tip "Diplomat", aparatura electronica etc.);
  • Ø daca locuiti la casa, parcati-va autoturismul in curte sau in garaj si asigurati-l corespunzator;
  • Ø nu parasiti autoturismul lasandu-l cu cheile in contact, deoarece constituie o buna "invitatie" pentru hoti;
  • Ø contactati  firme specializate in comercializarea si instalarea unor sisteme de alarmare, antifurt, pentru autoturisme, sisteme care odata activate descurajeaza infractorii si realizeaza siguranta autoturismelor;
  • Ø asigurati-va autoturismele prin incuierea usilor si a geamurilor;
  • Ø nu lasati  in autoturism documente, obiecte personale, sau ale autoturismului, pentru ca acestea pot fi folosite de infractori;
  • Ø parcati numai in locuri bine iluminate, sau in locuri unde autoturismele pot fi observate in permanenta, nu in locuri  izolate;
  • Ø  manifestati vigilenta si spirit civic in cazul in care ati luat la cunostinta despre savarsirea unor astfel de fapte, prin alertarea politiei la numarul de urgenta 112!

 

 .

 

 

19 Septembrie - Ziua europeana fara persoane decedate in accidente rutiere. In perioada 17-23 septembrie a.c., politistii rutieri actioneaza cu efective marite, in tot judetul Bistrita-Nasaud, pentru prevenirea si combaterea tuturor cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Astazi, 19 septembrie a.c., la nivel judetean este marcata "Ziua europeana fara persoane decedate in accidente rutiere". Astfel, peste 70 de politisti de la Rutiera, precum si din mediul rural, cu atributii pe linie rutiera vor actiona pe raza intregului judet. O atentie deosebita va fi acordata respectarii regimului legal de viteza, motiv pentru care, pe langa prezenta activa in trafic, politistii vor folosi si aparate radar.

Prin aceste actiuni, politistii bistriteni urmaresc informarea si constientizarea, in special a conducatorilor auto, cu privire la urmarile deosebit de grave la care se expun atunci cand nu respecta regulile de circulatie sau sunt neatenti la volan.

 

***

 

19 Septembrie - Ziua europeana fara persoane decedate in accidente rutiere.

Organizatia Politiilor Rutiere din Europa - TISPOL realizeaza si in cursul anului 2018 Proiectul EDWARD, destinat constientizarii tuturor categoriilor de participanti la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun in situatia in care nu respecta normele rutiere, in scopul adoptarii de catre acestia a unei conduite responsabile atunci cand se deplaseaza pe drumurile publice.

Proiectul EDWARD este sustinut de Comisia Europeana si isi propune, ca anul acesta, ziua de 19 septembrie sa devina Ziua europeana fara persoane decedate in accidente rutiere si se subscrie actiunii "Focus on the road", stabilita de Organizatia Politiilor Rutiere din Europa - TISPOL, la nivelul tarilor membre.

Participarea presupune asumarea unui angajament - "I ve made the pledge", pe pagina oficiala de internet https://projectedward.eu/ro, iar politistii rutieri vor oferi informatii cu privire la derularea acestui proiect, a carui sustinere si promovare se realizeaza prin vizionarea unui clip video.

Activitatile preventive au ca scop imbunatatirea nivelului de constientizare a participantilor la traficul rutier asupra pericolelor la care se expun atunci cand incalca regulile de circulatie.

La nivel national vor fi organizate actiuni ce vizeaza combaterea excesului de viteza, conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau neportul centurii de siguranta, intrucat comportamentul participantilor la traficul rutier ramane cel mai important obstacol in indeplinirea obiectivelor in domeniul sigurantei rutiere, activitati care sunt derulate in cadrul Campaniei nationale de educatie rutiera "Alege viata!".

 

 

0 comentarii2779 vizualizări20 septembrie 2018




rss 2.0
rss 2.0