Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 18 Iunie 2019 - 16790 vizitatori azi
Politistii bistriteni la datorie la sfarsit de saptamana.

Politistii bistriteni au actionat la sfarsit de saptamana pentru prevenirea faptelor antisociale, mentinerea ordinii si sigurantei publice, precum si pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Astfel, actiunile rutiere din ultimele zile au avut scopul de a creste gradul de siguranta rutiera, prin depistarea in trafic a tuturor celor care incalca regulile de circulatie si pun in pericol siguranta atat a lor, cat si a celorlalti participanti la trafic.

Cu ocazia actiunilor desfasurate, in perioada 21-23 septembrie a.c., politistii au aplicat peste 400 de sanctiuni, majoritatea conform OUG 195/2002 - privind circulatia pe drumurile publice, in valoare totala de peste 135 000 lei.

De asemenea, ca urmare a incalcarii normelor de circulatie, politistii de la rutiera au retinut 26 de permise de conducere pentru diferite abateri in trafic si au retras 3 certificate de inmatriculare.

***

La data de 21 septembrie a.c., politistii rutieri din Beclean au oprit in trafic, pentru control, o tanara, de 21 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism pe raza orasului.

In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca aceasta are suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

De asemenea, a fost testata cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

A fost inregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

***

 

In noaptea de 22/23 septembrie a.c., politistii Sectiei 5 Politie Rurala Petru Rares au depistat in trafic un tanar, de 18 ani, din Dumbravita, care conducea un autoturism prin localitate, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,70 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

In urma verificarilor efectuate, s-a constatat ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodata, in cadrul verificarilor, politistii au stabilit ca autoturismul in cauza i-a fost incredintat de catre proprietarul acestuia, de 27 ani, din Dumbravita, care era pasager in autoturism.

 

Politistii continua cercetarile sub aspectul savarsirii infractiunilor de conducerea unui autovehicul fara permis de conducere, conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si incredintarea unui autovehicul, unei persoane despre care stie ca nu detine permis de conducere sau se afla sub influenta alcoolului.

 

***

La data de 22 septembrie a.c., politistii Sectiei 7 Politie Rurala Singeorz-Bai au identificat in trafic un barbat, de 43 ani, din Magura Ilvei, in timp ce conducea o autoutilitara, pe raza comunei Lesu, fara sa detina permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 S-a intocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fara permis de conducere.

 

Nu parasiti locul accidentului! Parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.

 La data de 23 septembrie a.c., un barbat, de 35 ani, din Rebra, in timp ce conducea o motocicleta, prin Rebra, pe directia spre Parva, a intrat in coliziune cu un autoturism parcat in afara partii carosabile, dupa ce ar fi incercat sa evite impactul cu un autoturism, care se afla pe sensul lui si care efectua o manevra de intoarcere, fiind condus de un tanar, de 23 ani.

Accidentul rutier s-a soldat cu ranirea motociclistului, care a fost transportat la spital pentru a primi ingrijirile medicale necesare.

 Tanarul de 23 ani a plecat de la locul accidentului, la domiciliul sau, unde a fost gasit de politisti si testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 De asemenea, si motociclistul de 35 ani a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 Astfel, politistii efectueaza cercetari sub aspectul comiterii infractiunilor de vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului ori modificarea sau stergerea urmelor acestuia si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

 

0 comentarii868 vizualizări24 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0