Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 18 Iunie 2019 - 16692 vizitatori azi
Prevenirea delictelor silvice, pe valea Ilvelor.

La data de 25 septembrie a.c.,politisti de ordine publica, impreuna cu specialisti ai Garzii Forestiere judetene Bistrita-Nasaud au organizat si desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea delictelor silvice, pe raza localitatii Lunca Ilvei.

 Astfel,  au fost efectuate controale la societati comerciale de exploatare si prelucrare a materialului lemnos, ocazie cu care au fost constatate si aplicate 2 sanctiuni contraventionale conform Legii 171/2010, in valoare de 6.000 lei. De asemenea, politistii au dispus confiscarea cantitatii de 21,53 mc material lemnos, in valoare de 7.169,49 lei.

 

          Ucidere din culpa cercetata de politisti.

La data de 25 septembrie a.c., a fost sesizat prin SNUAU 112 faptul ca, pe raza municipiului Bistrita a avut loc un accident, in urma caruia, din pacate, o persoana si-a pierdut viata. La fata locului, politistii au identificat un barbat, de 37 de ani, din localitatea Adancata, judetul Ialomita si au stabilit faptul ca, in timp ce manuia un utilaj in zona Dealul Cocosului, s-a rasturnat, fiind prins sub cabina.

 Cadavrul a fost preluat si transportat la Sectia Prosectura a spitalului judetean, in vederea efectuarii necropsiei.

 Politistii Biroului de Investigatii Criminale au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa si efectueaza cercetari pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care avut loc nefericitul eveniment.

 

          Politistii de la Rutiera reamintesc faptul ca pedeapsa prevazuta de Codul Penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante este de la unu la 5 ani sau cu amenda (art. 336).

 La data de 26 septembrie a.c., in cadrul activitatilor preventive desfasurate, politistii au depistat si oprit in trafic, un barbat, de 38 ani, din Bistrita, in timp ce conducea un autoturism, pe raza municipiului.

 Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de peste 0,40  mg/l alcool pur in aerul expirat. De asemenea, a fost condus la spital, in vederea recoltarii de mostre biologice de sange, pentru stabilirea alcoolemiei.

 Politistii Biroului Rutier au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului.

 

***

Ieri, in tot judetul Bistrita-Nasaud, in cadrul actiunilor preventive si de monitorizare a traficului rutier desfasurate, politistii cu atributii pe linie rutiera au constatat si aplicat aproape 100 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 29.640 lei. De asemenea, ca masura complementara, politistii au dispus retinerea a 10 permise de conducere si a 5 certificate de inmatriculare.

 

 

 

 

0 comentarii931 vizualizări26 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0