Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 18 Iunie 2019 - 16752 vizitatori azi
Actiuni pentru controlul si supravegherea traficului rutier, desfasurate de politistii rutieri, pe raza judetului.

La data de 30 septembrie a.c., in cadrul actiunilor pentru controlul si supravegherea traficului rutier, politistii Sectiei 4 Politie Rurala Beclean l-au oprit in trafic pe un tanar, de 25 de ani, din Apatiu, in timp ce conducea un autoturism, pe raza localitatii Chiochis. In urma verificarilor efectuate, politistii au constatat faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Tanarul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 S-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana care nu detine permis de conducere.

 

***

La data de 30 septembrie a.c., pe DN 17D, in localitatea Rebrisoara, un tanar, de 20 de ani, din Feldru, in timp ce conducea un autoturism pe directia de mers spre Nasaud, din cauza vitezei excesive a pierdut controlul autoturismului iesind in afara partii carosabile.

 In urma verificarilor efectuate, politistii au stabilit faptul ca acesta nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,80 mg/l alcool pur in aerul expirat.

 In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

 

Mandat de executare a pedepsei inchisorii, pus in aplicare de politisti.

 La data de 30 septembrie a.c., politistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii. Mandatul a fost emis de catre Judecatoria Beclean impotriva unui barbat, de 44 ani, din Budesti care a fost  condamnat la 2 ani, 2 luni si 20 de zile de  inchisoare pentru comiterea  infractiunii de parasire a locului accidentului.

 Cel in cauza a fost incarcerat in Penitenciarul Bistrita.

 

***

Nerespectarea regulilor de circulatie = ACCIDENT

 La data de 28 septembrie a.c., pe DN 17, in Viisoara, un tanar, de 23 de ani, din Bucuresti, in timp ce conducea un autoturism, pe fondul nepastrarii unei distante de siguranta, a intrat in coliziune cu un autoturism care circula regulamentar, in fata sa.

 Din accident a rezultat ranirea usoara a unei pasagere care se afla in autoturismul care circula regulamentar.

 Ambii soferi au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Politistii au intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

 

***

La data de 28 septembrie a.c., pe o strada din Josenii Bargaului, un barbat, de 47 de ani, din localitate, in timp ce conducea un autoturism, pe fondul neatentiei, a intrat in coliziune cu un atelaj hipo care circula regulamentar, din sens opus si care era condus de un barbat, de 49 de ani, din localitate.

 Din accident a rezultat ranirea usoara a carutasului si a unei tinere de 25 de ani, din Josenii Bargaului. Cercetarile continua pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

***

 

La data de 29 septembrie a.c., in Bistrita, un tanar, de 22 de ani, din municipiu, in timp ce conducea un autoturism, ajuns la intersectia strazilor Zefirului cu Subcetate a pierdut controlul directiei de mers si a intrat in coliziune cu un gard.

 Din accident a rezultat ranirea usoara a conducatorului auto. Acesta nu a putu fi testat alcooltest, fiindu-i recoltate probe biologice de sange pentru stabilirea alcoolemiei.

S-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala.

 

***

La data de 28 septembrie a.c., un barbat, de 48 ani, din Chetiu, in timp ce conducea un tractor pe un drum agricol, pe raza localitatii Chetiu, in locul numit "Pe Fata", din cauza neatentiei, s-a rasturnat. In cabina tractorului se afla si un barbat, de 61 de ani, care a fost ranit.

 In cauza, politistii au  intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa si efectueaza cercetari pentru stabilirea tuturor imprejurarilor in care a avut loc evenimentul.

 

****

La data de 30 septembrie a.c., pe DN 17, in localitatea Tureac, un tanar, de 24 ani, din Tureac, in timp ce conducea un autoturism pe directia de mers Bistrita spre Vatra Dornei, pe fondul neadaptarii vitezei la conditiile de drum, a initiat manevra de depasire a unui alt autovehicul, a pierdut controlul asupra directiei de mers, a patruns pe sensul opus de circulatie, unde a intrat in coliziune cu o autoutilitara care circula din sens opus si care era condusa de un barbat, de 46 de ani, din Vaslui.

 In urma accidentului, soferul din Tureac a fost ranit grav, neputand fi testat cu aparatul etilotest. Soferul de 46 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

 Politistii au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa.

 

      Infractiuni cu violenta, cercetate de politisti

 La data de 30 septembrie a.c., un barbat,  de 30 de ani, din Nuseni, a sesizat faptul ca, in timp ce se afla pe un teren din extravilanul localitatii Nuseni, ar fi fost agresat fizic, de catre un alt barbat, de 42 ani, din aceeasi localitate, in urma unor discutii in contradictoriu cu acesta.

 Politistii au deschis un dosar penal si efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violenta. 

 

.

 

Peste 30 de politisti au actionat in acest sfarsit de saptamana pentru combaterea evaziunii fiscale in domeniul comertului si a prestarilor de servicii in locatiile cu destinatie de saloane de infrumusetare, coafura si frizerii.

 In acest sfarsit de saptamana, politistii de investigare a criminalitatii economice au continuat actiunile pentru combaterea evaziunii fiscale, pe raza judetului.

 Astfel, la data de 29 septembrie, impreuna cu politistii din cadrul Politiei Municipiului Bistrita, de ordine publica si de investigatii criminale au desfasurat actiuni pentru prevenirea si combaterea faptelor ilicite din domeniul comertului si a prestarilor de servicii catre populatie in locatiile cu destinatie de saloane de infrumusetare, coafura si frizerii, situate pe raza municipiului Bistrita.

 In acest sens, au fost efectuate controale la 49 de operatori economici, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 31 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 93.000 lei. Din totalul sanctiunilor aplicate, 23 sunt prevazute de Legea 12/1990, 7 sunt prevazute de O.U.G. 28/1999 si una prevazuta de Legea 8/1996.

Totodata, a fost confiscat numerar in suma de 1.551 lei. In cazul a trei operatori economici au fost aplicate prevederile O.U.G. cu nr. 28/1999, privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale raportate la prevederile din Legea prevenirii cu nr. 270/2017, fiind identificati la prima abatere.

 

***

De asemenea, in noaptea de 27/28 septembrie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au actionat pentru prevenire si combaterea faptelor ilicite in domeniul proprietatii intelectuale. 

 Cu aceasta ocazie au fost verificati 17 operatori economici, fiind aplicate 9 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 10.000 lei, dintre care 7 prevazute de  Legea 8/1996 si 2 prevazute de Legea 12/1990.

 

 

***

La data de 28 septembrie a.c., in urma verificarilor efectuate la un operator economic din Beclean, politistii au intocmit dosar penal si efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de "neluarea masurilor de eliminare totala a substantelor si preparatelor periculoase care au devenit deseuri".

 Astfel, in cadrul verificarilor efectuate de catre politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice impreuna cu cei din cadrul Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase s-a stabilit faptul ca, o femeie de 58 ani, din Beclean, in calitate de administrator al societatii comerciale, ar fi expus spre vanzare produse pentru protectia plantelor ale caror termene de valabilitate erau expirate.

 

 

0 comentarii959 vizualizări01 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0