Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Marti 18 Iunie 2019 - 6120 vizitatori azi
"Siguranta la varsta a treia"- politistii invata varstnicii cum sa nu devina victime ale infractiunilor de inselaciune.

In contextul in care luna octombrie sarbatorim "Ziua Internationala a Persoanelor Varstnice", politia bistriteana a demarat o campanie de informare dedicata acestui segment de populatie "Siguranta la varsta a treia". Cu acest scop, marti, 2 octombrie a.c.,  Clubul Pensionarilor din municipiul Bistrita a gazduit o intalnire intre politistii de prevenire si proximitate si aproximativ 30 de pensionari, atat din oras, cat si din localitatile invecinate. Subiectele abordate au vizat in primul rand infractiunile de inselaciune - metoda "accidentul", dar si furturile, talhariile sau accidentele rutiere.

Alaturi de politisti, cu detalii pertinente si explicatii pe intelesul celor prezenti, a fost presedintele filialei "Andrei Muresanu" Bistrita-Nasaud din cadrul ANCMRR-MAI, dl colonel(r) Zachei Ceoarec.

Politistii vor continua sa se intalneasca cu varstnicii din judet pana la sfarsitul anului, fie in cadrul unor activitati organizate, fie cu ocazia unor actiuni stradale, pentru a discuta cu ei despre modalitatile cele mai potrivite de reactie atunci cand sunt abordati de persoane necunoscute - pe strada sau la telefon, cat si despre masurile de siguranta pe care trebuie sa le aiba in vedere atunci cand sunt in trafic - pietoni, biciclisti, sau conducatori auto.

Politistii fac un nou apel catre persoanele varstnice:

  • Ø "Nu dati bani persoanelor necunoscute care va apeleaza telefonic si va comunica faptul ca o ruda apropiata a avut un accident rutier, fie in Romania, sau in alta tara!
  • Ø Nu dati curs instructiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, chiar daca acestea pretind ca sunt avocati, politisti, procurori, sau medici!
  • Ø Nu furnizati informatii despre familie, prieteni, vecini, cunoscuti unor astfel de persoane!"

Fiti precauti in astfel de situatii, nu reactionati emotional  si descurajati persoana care va apeleaza!

Solicitati-i un ragaz pentru a lua legatura cu membrul familiei in numele caruia suna! 

0 comentarii1064 vizualizări04 octombrie 2018
rss 2.0
rss 2.0