Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 20 Aprilie 2019 - 12716 vizitatori azi
Doi barbati cercetati pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

NU consumati alcool inainte de a urca la volan, puneti in pericol atat siguranta dumneavoastra, cat si a celorlalti participanti la trafic! La data de 31 octombrie a.c., politistii rutieri din cadrul Politiei orasului Nasaud au depistat in trafic un barbat, de 40 ani, din Nasaud, in timp ce conducea un autoturism prin localitate, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

 In urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,95 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i s-au prelevat doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 La aceeasi data, 31 octombrie a.c., politistii rutieri nasaudeni au identificat in trafic un alt barbat, de 40 ani, din Liviu Rebreanu, care conducea un autoturism pe raza orasului Nasaud, fiind sub influenta alcoolului.

 A fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de aproximativ 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate doua mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei.

 In ambele cauze, politistii rutieri din Nasaud efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta alcoolului.

 

 

ATENTIE!!! - Conducerea unui autovehicul si alcoolul sunt incompatibile!

 Nu conduceti sub influenta bauturilor alcoolice! Consumul de bauturi alcoolice reduce viteza de reactie si precizia miscarilor si poate determina scaderea acuitatii vizuale si auditive a soferilor.

 Legea pedepseste aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul dupa ce conducatorul auto a consumat bauturi alcoolice, iar concentratia de alcool in sange depaseste limita legala!

 Astfel, conform art. 336 din Codul Penal: "conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 mg/l alcool pur in sange, se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amenda".

 


Persoane cercetate pentru executarea de activitati miniere fara permis sau licenta

 Ieri, 31 octombrie a.c., politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica - Biroul pentru combaterea delictelor silvice impreuna cu politistii Serviciului de Actiuni Speciale au prins in flagrant doi barbati de 37 ani, respectiv 41 ani, ambii din Budacu de Sus, in timp ce excavau prundis ilegal, in zona paraului Budac, folosind un utilaj de tip buldoexcavator.

 In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit faptul ca persoanele in cauza nu detin permis sau licenta de exploatare, neavand achitate redeventele catre statul roman.

 Prejudiciul cauzat urmeaza a fi stabilit de catre Agentia Nationala de Resurse Minerale - Compartimentul de Inspectie Teritoriala pentru Resurse Minerale Bistrita- Nasaud.

 In cauza, se efectueaza cercetari pentru executarea de activitati miniere fara permis sau licenta.

 


ATENTIE!!!

Conform art. 57, alin. 2 din Legea nr. 85/2003 - Legea minelor: "Executarea de activitati miniere fara permis sau licenta, cu exceptia cazurilor prevazute la art. 29, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani ori cu amenda.

 

 

0 comentarii1064 vizualizări01 noiembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0