Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Politie Sambata 20 Aprilie 2019 - 12686 vizitatori azi
ATENTIE LA FURTURILE DIN AUTOTURISME!

Politistii recomanda sa nu lasati la vedere bunuri si bani pentru a nu fi furate!  In aceasta perioada, politia bistriteana se axeaza pe reducerea fenomenului de furt,  in mod special pe furturile din autoturisme. Campania de informare "Hotii au nevoie de ajutorul tau! - nu lasa neglijenta sa te transforme in victima", derulata in aceasta perioada, a pus accentul pe faptul ca principalele cauze ale furturilor din autoturisme sunt neglijenta si lipsa de precautie a proprietarilor care lasa obiecte de valoare, genti, bani la vedere in autoturisme sau le lasa chiar neincuiate.

  Politistii  de prevenire si ordine publica,  insotiti de jandarmi, au organizat actiuni in principalele parcari din municipiul Bistrita, au distribuit pliante cu informatii preventive si au fotografiat diverse bunuri lasate la vedere in autoturisme , care invita hotii sa le sparga /fure.

           Va reamintim cateva sfaturi care va ajuta sa nu deveniti victime ale hotilor din autoturisme:

  • de fiecare data cand parasiti autoturismul, sa nu lasati la vedere, in interiorul acestuia, obiecte de valoare care atrag interesul din partea hotilor din autoturisme, exemplificand in acest sens: genti de voiaj, posete, borsete, genti tip "Diplomat", aparatura electronica, etc.;
  • daca locuiti la casa, parcati-va autoturismul in curte sau in garaj;
  • sa va asigurati autoturismele prin incuierea usilor,geamurilor;
  • sa nu lasati  in autoturism documente, obiecte personale, sau ale autoturismului, pentru ca acestea pot fi folosite de infractori;
  • sa parcati  numai in locuri bine iluminate, sau in locuri unde pot fi observate in permanenta, nu in locuri  izolate;
  • sa manifestati vigilenta si spirit civic in cazul in care observati hoti "in actiune", prin comportamente de descurajare a acestora si alertarea politiei la numarul de urgenta 112.

Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii

 

 

 

Bistrita - un suport GPS la vedere poate indica hotilor  faptul ca aparatul GPS e in bordul masinii

Bistrita - poseta lasata la vedere pe bancheta din fata a  autoturismului

 

0 comentarii1169 vizualizări03 noiembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0